fbpx Az szja-visszatérítés helye a családi kasszában | CIVILHETES

h i r d e t é s

Az szja-visszatérítés helye a családi kasszában

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Az szja-visszatérítés helye a családi kasszában

2022. január 14. - 06:18

 

Előzetes becslések alapján az adó-visszatérítésnek köszönhetően átlagosan 300 ezer forint, kétkeresős család esetében akár 1,6 millió forint is érkezhet nemsokára a gyermeket nevelők bankszámlájára. 

Egy tavalyi bejelentés nyomán a 2021. évi szja-befizetés teljes összegét visszakaphatják a családok; az egyszeri támogatás megérkezése 2022. február 15-ig várható. Akik elfeledkeztek az év végi határidőről, adóbevallásukban érvényesíthetik a kedvezményt, de a rosszul kitöltött nyomtatványok javítására is van lehetőség január 14-ig.

Pénzügyi tervezés: csak pontosan, szépen

A koronavírus-járvány sok szülő figyelmét ráirányította arra, hogy mennyire fontos a pénzügyeket illetően tervezni. Az arra jogosultak már tavaly elgondolkodtak azon, mire költenék az adó-visszatérítés összegét. Egy felmérés szerint legtöbben lakásfelújítást, hiteltörlesztést, valamint a gyerekekkel kapcsolatos kiadásokat célozzák meg – például egy új számítógép, telefon vagy egyéb elektronikai eszköz, megtakarítás, befektetés, egyetemi tanulmányok finanszírozása is szóba jöhet. Vagy a nyári gyermekfelügyeleté, sok család ugyanis nem tudja megoldani ennek a problémáját.

A nyári gyermekfelügyelet is kipipálható

Egy jól megválasztott nyári táborban a gyerekek nemcsak remekül érzik magukat, de tanulnak is, az itt megszerzett ismereteket és tapasztalatokat pedig kamatoztathatják továbbtanulásuk során, a táborokra tehát kvázi befektetésként is tekinthetünk. Az szja-visszatérítés remek lehetőséget nyújt arra, hogy ha eddig nem is volt rá lehetőségünk, a családi kassza duzzadásának köszönhetően hasznos programot szervezzük iskolás gyermekünknek a vakáció idejére. Ha többen jönnének (testvérek, szomszédok, osztálytársak, barátok), arra az esetre a legtöbb szervezet kedvezményes árat kínál. Ilyen a PEOPLE TEAM Alapítvány is, amely már 32. éve gondoskodik a 7–17 éves résztvevők nyári elfoglalásáról; eddig mintegy 22 ezer gyerek fordult meg tematikus táboraikban. Az alapítvány az eddig megszokottakhoz híven 2022-ben is válogatott szekciókkal készül, így a délelőttöket egy-egy témát körbejárva töltik el a fiatalok, délutánonként pedig programok tucatjai közül választhatnak szabadon, és ha szeretnék, ottalvós táborként választhatják a napközis változatban ugyancsak igénybe vehető PT-t.

Kézművesek és programozók egy helyen

Idén a következő témákkal készülnek a kecskeméti PT-ben:

angoltábor, filmestábor, gamertábor, programozótábor, robotikatábor, dróntábor, 3D konstruktőrök tábora, brókerek és tőzsdecápák, játéktábor, fotóstábor, kézművestábor, írótábor, tudóstábor, színházi tábor, kuktatábor, sport- és tánctábor.

Minden szekció 5–10 fős csoportokra osztva valósul meg, így hiába a több száz résztvevő, senki sem érzi magát egy arctalan tömeg apró láncszemének. A fiatal oktatók minden kérdésre választ adnak, igyekeznek egyéni fejlesztéseket is megvalósítani, így nem fordulhat elő az, ami – sajnos – sok iskolában: a PT-ben nincs lemaradás, csak gyakorlati, az élet minden területén hasznosítható ismeretek, jó hangulat és rengeteg új barátság kibontakozásának a lehetősége. Erről maguk a táborlakók nyilatkoztak, a PT-s szervezőkhöz beérkező tapasztalatok közül a legjobbtaborok.hu honlapján lehet mazsolázni. A PT-ben három egyhetes turnus érhető el, amelyek 2022. július 24-én, 31-én és augusztus 7-én kezdődnek. A jelentkezés február 15-én indul a PT honlapján (ide kattintva található a regisztrációs menüpont), vagyis addig a határidőig, amíg a jól kitöltött VISSZADO-nyilatkozatok után átutalják az adó-visszatérítés összegét.


 

h i r d e t é s