h i r d e t é s

Az új évezredért

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Az új évezredért

2018. június 14. - 16:49

 

..”eltűnök mint erdőben a vadnyom..”és a rettegett gondolatokat a költőtől /József Attila/ szánják sorsnak vagy vizionálják az egykor szebb napokat látott és történelemformáló erőként szereplő, sőt egykor oly népszerű szocialisták számára a felhőkben tolakvó elemzők

Indokaik egyszerűek: a szocik ott ragadtak az elmúlt évezredben, a logójuk már nem iránymutató a kibernetikus sztrádán már az új évezredben vonuló magyar népszámára.

A vészt a fiatalítás okozta - sopánkodnak, sőt a színváltós Simicska színváltós csatornáján az oligarcha agyonfizetet átokmondója egész műsorórában vájkálta kétségkívül formánkívüli csapat sebeiben egy formán kívüli egykorisággal duettben.

„ami jól működik, azt nem kell megváltoztatni”

ez még Horn Gyula klasszismondata volt, szentenciaként hagyván a hálás utókorra, de sajna elkezdtek a sikeres örökséggel barkácsolni a mekkmesterek!

Anno már a 60-as években beoltották az önkényuralmat a reformizmus ellenmérgével a reformúttörők. Ennek eredményeként Magyarországon egy addig, és azóta sem tapasztalt jóléti és szociális rendszer született ,amit több-kevesebb sikerrel meg tudtak védeni a rákosista szellemű fékezőktől, akik naptári rendszerességgel árulták be Jani Bácsit Moszkvában.

A tranzitológia /”rendszerváltás tudomány”/ szakértői máig nehezen találnak szavakat arra, hogy miért nem folytatódott ez lineárisan a rendszerváltás után, a nép nem habozott és remélvén, hogy a jóléti korszak folytatódik, újra beszavazták a baloldalt!

A baj a sikerekkel kezdődött, mert „húsznullakettő” után mindent sutba dobva elkezdődött a fékezhetetlen globalizmus és a nemzeti büszkeségbe belegázoló multikulturalizmus révén a baloldal önfelszámolása!

Némi eposzi enumeráció /seregszemle/: itt állunk egy tisztújító /megújító?/ pillanat előtt a felszámolókból lett szakadárok, a a politikai vákuumba benyomuló piti zsákmánypártok és a főerő „néppárti cukiságnyilasok”!

Mi a helyzet,és mi a tetendő! /sto nam gyélatty? Whats to be done!/ fordítani kell az irányon! A túloldalon a kormánynak van sajtója, nálunk a sajtó megmondó emberei akarják irányítania pártot!

Mindaz ami erőt adott, és a hatalomba segítette a baloldalt: a szociális érzékenység, a humanista szolidaritástudat, a jóléti kedvezmények, agyon lettek verve a populizmus bunkósbotjával, ezt a megmondó emberek olyan ügyesen, és sajnos olyan sikerrel forgatták, mint a bőrfejűek a baseball-ütőt, pedig ez az átgondolt szociálreformizmus volt  az erőt adó táptalaj a szegfű számára!

A politikatörténetben túl vagyunk a harmadik hullámon és a harmadik revizionizmuson, az új individualizmus korában a humánus közösségi személyiség modellje vonzó a választók régi és új nemzedéke számára!

A második világháború keserű tanulsága volt, hogy Európa békéje érdekében fel kell hagyni a nacionalista vetélkedéssel. Az EU a béke termékeny és vonzó álmából született, de a birodalmi sorsból ébredő új tagok nemzeti önbecslését is tiszteletben kéne tartani.

A szociális Európa, mint egy új földrész emelkedett ki a történelem tengeréből, ilyen szervezet és ilyen méretben ismeretlen volt az eddig, ám napjainkra a jelző átok és szitok lett a globalizmus erői számára!

Propaganda szlogen számunkra az Eurokalifátus rémképe, de hogy az európai zsidó-keresztény civilizáció, amelynek etikai szelleme ihletőleg hatott a progresszió számára, végveszélybe került, ez sajnos tagadhatatlan!

A választási rendszer két nagy pártra lett kikalapálva, de egy jobboldali tömbbel szemben a szakadárok, a zsákmánypártok és a népies cukiságnyilasok osztoznak a szocialistákkal a térfélen!

Két megoldás van, erőltetni az összefogósdit, vagy újra fölerősödni! Komikus pillanat volt a közelmúltból, hogy a megmondó emberek szalmakalapot csaptak a fejükbe, föltarisznyáltak üveggyöngyökből és lemerültek a népbe! /ahonnét véttetek, vagy amely ellen vétettek?/

..”szóljatok rá, mi tudjuk a nevét…” ott vannak az egykori szervezeteink romjai, ott a családi hagyományok és a sikerek emléke, mi együtt vagyunk velük és nem kell lemerülni hozzájuk!

A szocik legyenek orvosok a magyar demokrácia betegágyánál!

Akár az erdő fái, belélegzik a kor korrupció verte miazmás levegőjét, és aszociális érzékenység, a szolidaritás és a humanizmus levegőjét árasztják ki, ez az új évezred feladványa a számunkra!

 

Schlett István


 

h i r d e t é s