h i r d e t é s


Az UniCredit bemutatja a Filarmonica della Scala nemzetközi turnéját

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az UniCredit bemutatja a Filarmonica della Scala nemzetközi turnéját

2018. január 23. - 13:22

 

2018 januárja és szeptembere között a Filarmonica della Scala három nemzetközi turné keretében tizenhét alkalommal lép színpadra Riccardo Chailly, Christoph Eschenbach, Daniel Harding és Myung-whun Chung vezetésével.

Riccardo Chailly. Forrás: thetimes.co.uk

  • 17 koncert kilenc országban
  • Koncert Budapesten 2018. január 25-én
  • Szimfonikus műveket előadó független zenekar

Az elmúlt években a Filarmonica della Scala számtalan nemzetközi felkérésnek tett eleget – a világ legnevesebb hangversenytermeiben és fesztiváljain adott koncertjeivel öregbítve páratlan hírnevét.

Az UniCredit 2000 óta partnerként támogatja a Filarmonicát, 2003-ban pedig a zenekar kiemelt partnerévé vált. Jean-Pierre Mustier, az UniCredit vezérigazgatója és a Filarmonica della Scala elnöke így nyilatkozott:

Az UniCredit és a Filarmonica együttműködésének alapja az a közös cél, hogy a zene élményét eljuttassuk a közösségekhez, amelyeket szolgálunk.

Együttműködésünk révén a klasszikus zenét még szélesebb és sokszínűbb közönséghez juttathatjuk el kinevelve a koncertlátogatók új nemzedékét, és olyan programokat támogatunk, amelyek előmozdítják a közösséghez tartozás és a harmónia érzését.

Változatos programok

Januárban Riccardo Chailly karmester vezényli a zenekart, Benjamin Grosvenor és Denis Matsuev zongoraművészek pedig szólistaként lépnek fel az európai koncertsorozat egy-egy előadásán.

  • A turné Londonban kezdődik a Barbican központban (január 24., szólista Benjamin Grosvenor),
  • ezt követően Budapestre (január 25., Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem),
  • Párizsba (január 26., Philharmonie)
  • és Luxembourgba (január 27., Philharmonie) látogat a zenekar,
  • majd két fellépés következik a bécsi Musikvereinban (január 29. és 30., szólista Denis Matsuev),
  • egy pedig Luzernben (március 21., Luzerni Fesztivál).
  • A Scalában adott koncertjük után, május 27-én Daniel Harding és a Filarmonica következő koncertállomása Isztambul, ahol Beethoven Eroica szimfóniáját és Prokofjev (III. C-dúr) zongoraversenyét adják elő Daniil Trifonov orosz zongoraművésszel.

Augusztus végétől szeptember végéig olaszországi (Rimini, Torino, Merano, Verona) és európai (Ljubljana, Grafenegg, Gstaad, Wiesbaden) turnékon vesz részt a Filarmonica a két neves karmester, Christoph Eschenbach és Myung-whun Chung irányításával, és olyan vezető szólistákkal, mint Sol Gabetta, Vilde Frang, Jan Lisiecki, Seong-Jin Cho és az orosz szoprán, Olga Peretyatko.


 

h i r d e t é s

betöltés..