h i r d e t é s

Az UniCredit Dan Bucsát nevezte ki Közép- és Kelet-Európáért felelős közgazdász-vezérnek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Az UniCredit Dan Bucsát nevezte ki Közép- és Kelet-Európáért felelős közgazdász-vezérnek

2017. november 14. - 17:22

 

Az UniCredit Dan Bucsát nevezte ki a közép- és kelet-európai (KKE) régió elemzői csapatának munkáját irányító vezető közgazdásszá, november 17-ei hatállyal.

Lubomir Mitov feladatkörét veszi át, aki Washington D. C.-be költözése miatt lépett vissza a pozíciótól, ugyanakkor az UniCredit tanácsadójaként ismeretei és tapasztalatai továbbra is a bankcsoport ügyfeleinek javát szolgálják.

Az UniCredit KKE-régiós vezető közgazdászaként Dan Bucsa a csoport közép- és kelet-európai makrogazdasági kutatásaiért lesz felelős, londoni székhellyel. Munkáját Erik F. Nielsen, a csoport vezető közgazdásza felügyeli majd.

A kinevezés kapcsán Erik Nielsen elmondta:

Nagy örömünkre szolgál, hogy Dan Bucsa lett a közép- és kelet-európai régióért felelős vezető közgazdász.

Egyedülálló régiós szakmai háttérrel rendelkezik, és jól ismerik a KKE-ra fókuszáló ügyfelek szerte a világon. Biztosak vagyunk abban, hogy Dan előléptetésével továbbra is a KKE-régió kiemelkedően jó kutatási hátterével rendelkezünk majd.

Az elmúlt öt évben Dan Bucsa az UniCredit vezető KKE-elemzőjeként dolgozott Londonban, ahová az UniCredit Bank Romaniától érkezett. Mielőtt a magánszektorban helyezkedett el, a Bukaresti Közgazdaságtudományi Egyetemen tanított, valamint a Román Nemzeti Bank makrogazdasági modellezési és előrejelzési osztályán dolgozott, ahol az inflációs célmeghatározás előrejelzési rendszerének fejlesztésében vett részt.

A Bukaresti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett Ph.D. fokozatot makroökonómiából és M.Sc. diplomát pénzügyből.


 

h i r d e t é s