h i r d e t é s

Az ünnepek miatt kiéleződik a rászorulók helyzete

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Az ünnepek miatt kiéleződik a rászorulók helyzete

2022. december 23. - 07:19

Míg sokan a plázákat járják az ajándékvásárlás lázában, vannak olyan családok, amelyeknek a napi betevő is gondot jelent. Nem beszélve azokról a tartósan beteg gyerekekről (például szervátültetésre várókról), akiknek az orvosi ellátása, gondozása a szülők minden pénzét felemészti.

Hosszasan lehetne sorolni a rászorulók egyre növekvő listáját, de szerencsére tartják a frontot a szeretetszolgálatok, családsegítők, egyházak és jótékonysággal foglalkozó alapítványok is. Ezek a szervezetek nemcsak a hozzájuk visszajáró rászorulók körét segítik - őket könnyebben megtalálják azok is, akik újonnan kerülnek bajba.

Bár munkatársaik, önkénteseik szünet nélkül, fáradhatatlanul helytállnak, ne feledjük, hogy az ő munkájuk is támogatást igényel. Ugyanis a szegényebb sorban élők kisegítésére specializálódott szervezetek is csak a hozzájuk beérkezett adományokból tudnak másokat támogatni.

Nem kérdés tehát, hogy ebben a nehéz gazdasági helyzetben társadalmi összefogásra van szükség.

A szcientológia önkéntes lelkészek a covid kezdete óta - közel három éve - nagyjából heti rendszerességgel adományoznak rászorulóknak, de idén e kiélezett pénzügyi helyzetben a decemberi ünnepi időszak előtt még sűrűbben, majd minden nap igyekeztek a rászoruló gyermekekkel, nagycsaládosokkal, illetve menekültekkel foglalkozó alapítványokat és egyházakat támogatni. Hetente több alkalommal szállítottak tartósélelmiszer-, friss gyümölcs- és tisztálkodószer-adományokat vidékre és a fővárosba egyaránt. Mindezek mellett bevállaltak ajándékokat szegény sorban élő gyermekek által egy budapesti alapítványnak leadott kívánságlistáról is.

Vallják, hogy mindig lehet valamit tenni, és hogy összefogással képesek lehetünk felülkerekedni a leküzdhetetlennek látszó problémákon is.