h i r d e t é s

Balesetet szenvedett egy nő a Mátyás-hegyi barlangban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Balesetet szenvedett egy nő a Mátyás-hegyi barlangban

2019. december 12. - 13:08

 

Megsérült egy 32 éves nő a Mátyás-hegyi-barlangban kedden este; a Magyar Barlangi Mentőszolgálat 26 emberrel, köztük orvosi teammel érkezett a helyszínre, ahol ellátták a sérültet, és egy óra alatt a felszínre hozták - közölte a barlangi mentőszolgálat az MTI-vel.

A Magyar Barlangi Mentőszolgálat (BMSZ) által közreadott képen egy sérült nőt mentenek ki a mentőszolgálat szakemberei a Mátyás-hegyi-barlangból 2019. december 10-én este. A mentőszolgálat huszonhat emberrel, köztük orvosokkal érkezett a helyszínre, ahol ellátták a sérültet, és egy óra alatt a felszínre hozták. MTI/BMSZ/Kovács Márton

A nő a bejárattól nagyjából 300 méterre, 30 méter mélységben sérült meg, a barlangi mentőszolgálat speciális hordágyban hozta a felszínre, ahonnan a mentőszolgálat kórházba vitte.

A Mátyás-hegyi-barlang része a Pál-völgyi-barlangrendszernek, körülbelül 32 kilométer hosszával az ország leghosszabb barlangrendszere

- írták.

Forrás: MTI/BMSZ/Kovács Márton

A barlang Pál-völgyi-barlang része mindenki számára látogatható, míg a Mátyás-hegyi-barlangban overálos túrák zajlanak. A keddi balesetet a Magyar Karszt és Barlangkutató Társulat - Verocs- Mozgás és Élményterápiás Szakosztályának túráján történt.

A szakosztály 20 éve mozgás-, látás-, hallássérült gyerekek túráztatását végzi a barlangban terápiás célból.

Forrás: MTI/BMSZ/Kovács Márton

(MTI)


 

h i r d e t é s