h i r d e t é s

Bangóné Borbély Ildikó politikai karrierje alighanem véget ért

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bangóné Borbély Ildikó politikai karrierje alighanem véget ért

2022. január 23. - 14:07

 

Nem indítják a parlamenti választáson és felszólították a mandátuma visszaadására is, mert hazudott az iskolai végzettségéről.

Bangóné Borbély Ildikó. - Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Rendkívüli ülést tartott az MSZP országos elnöksége vasárnap, amelyen döntés született arról, hogy a párt parlamenti képviselőjét, Bangóné Borbély Ildikót kizárják a pártból. 

A döntést az MSSZP azzal indokolta, hogy a politikus  megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét az iskolai végzettségével kapcsolatban. 

Emiatt Bangóné Borbély Ildikó mától nem tagja az MSZP-nek, nem indítják a parlamenti választáson és felszólítják a parlamenti mandátuma visszaadására.

Az erről szóló közlemény szerint az MSZP ezzel lezártnak tekinti az ügyet, és elvárja, hogy a Völner-Schadl botrányban lebukott fideszes politikusok is távozzanak a közéletből.

Bangóné Borbély Ildikó csak listáról juthatott volna az április 3-i parlamenti választás nyomán felálló törvényhozásba, mert az ellenzéki előválasztáson csak a második lett Hajdú-Bihar megye 5. számú választókerületében. Ő az MSZP-Párbeszéd és a DK, győztes ellenfele, Kiss László a Momentum és Jobbik támogatásával indult.


Forrás: parlament.hu

A parlamenti honlapon szereplő önéletrajza állításával ellentétben nincs nyoma annak, hogy Bangóné Borbély Ildikó 2013-ban végzettséget szerzett volna a Budapesti Gazdasági Főiskola gazdálkodási és menedzsment szakán. Erről a Mandiner kérdezte meg a jogutódját, a Budapesti Gazdasági egyetemet, amelytől azt a választ kapta, hogy "tanulmányi rendszerünk archívumában az Ön által kérdezett személyre vonatkozóan semmilyen adat nem található".

A kormányközeli portál azután eredt Bangóné Borbély Ildikó diplomájának a nyomába, hogy Schadl Györgyről, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara bukott elnökéről a héten kiderült, több embernek intézte el a vizsgáját a Pécsi Tudományegyetem jogi karán és máshol. (Népszava)


 

Kommentek

h i r d e t é s