h i r d e t é s

Bayer Zsolt véleményezte a kata-adózás megváltoztatása miatt a fővárosban tüntetőket

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam
a- a+

Bayer Zsolt véleményezte a kata-adózás megváltoztatása miatt a fővárosban tüntetőket

2022. július 26. - 04:55

Ismét tüntettek a kata-adózás megváltoztatása miatt a fővárosban. A rendezvény hivatalos része után többen az Oktogonra vonultak, de a rendőrök igazoltatása miatt gyorsan feloszlott a tömeg. A Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa nem bírta ki, hogy ne szúrjon egyet oda.

Szűk fél órával a kezdés után nagyjából 100-200 ember gyűlt össze a Margit híd pesti hídfőjénél a Jászai Mari téren. A hidat ekkor még nem foglalták el a tüntetők, a tömegközlekedés járatai át tudtak haladni. A demonstrációt azt követően hirdették meg, hogy a futárok sikertelen egyeztetést folytattak a múlt héten a munkaerőpiacért felelős Palkovics László technológiai és ipari miniszterrel.

Az egyik futár megafonba beszélve megosztani gondolatait. Szerinte minden nap fognak tüntetni, mivel elérték azt a „k....a határt, hogy minden nap tüntessünk”.

Az első beszéd végére a tüntetők már elfoglalták a Buda felé vezető oldalt, a villamosok nem jutottak át a hídon. Ekkora már 500-600 ember lehetett a hídon, s folyamatosan érkeztek az emberek. A környező utcákban jelentős a rendőri készültség. 

Nem sokkal háromnegyed nyolc előtt a tüntetők elindultak a Kossuth térre, s ekkora már megérkezett a szervezők által korábban ígért meglepetés: ”

egy koporsó, melyre a „demokrácia” szót írták. Az egyik szónok szerint ebbe fogják eltemetni az álmaikat. 

A menet nem sokkal nyolc óra előtt érkezett meg a Kossuth térre. Itt a Parlament főbejárata előtt letették a koporsót, kiosztottak papírlapokat, amire a tüntetők ráírhatták történetüket, majd ezt elhelyezhették a koporsóba. Kezdetét vették a beszédek is: a megafonba jellemzően "katások" mondják el véleményüket. 

Több beszéd is elhangzott. Utolsóként az a Kolesár András kapta meg a megafont, aki a múlt héten Palkovics Lászlóval egyeztetett. Megtudhattuk azt is, hogy most pár hétig szünetelnek a demonstrációk.

A hétfői megmozdulás bejelentett része rendbontás nélkül ért véget.

Később a tömeg egy része átvonult az Oktogonra, ahol a demonstrálók farkasszemet néztek a rendőrsorfallal. Itt többen alpári hangnemben szidták az egyenruhásokat, valakik arra bíztatták a többieket, hogy menjenek nekik a rendőröknek. Este fél 10 körül meglehetően feszült volt a hangulat, majd körbezárták a tüntetőket, s akkurátus mindenkire kiterjedő igazoltatás kezdődött. Ennek hatására pedig véget is ért a demonstráció. 

Természetesen a NER első számú, „keresztény-konzervatív” közírója sem tarthatta magában véleményét a megmozdulásról. „Ezen a balos tüntetésen megint annyian vannak, mint egy jobbikos műveltségi vetélkedőn. Nagyon, nagyon, nagyon kevesen. A magyarok nem ülnek fel a balos hergelésnek” - fogalmazott Bayer Zsolt. (Népszava)


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s