h i r d e t é s

Befagyasztották Kósa állítólagos milliárdosának vagyonát

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Befagyasztották Kósa állítólagos milliárdosának vagyonát

2018. december 06. - 08:48

 

Tíz hónap kellett ahhoz, hogy a csengeri (állítólagos) örökösnő vagyonát zárolják. Miért is lenne meglepő ez a lassú ügymenet egy olyan kínos ügyben, ami jelen esetben egy prominens fideszes politikust hozhat kínos, ha nem végzetes helyzetbe?

Forrás: Kettős Mérce - Blog.hu

Még a legjobb indulat mellett is csak arra gondolhatunk, hogy a nyomozást kormányzati szinten hátráltatják, amihez az illetékesek vagy maguk is asszisztálnak, vagy nem. Mivel ezt kideríteni módunk nincs és jelen írásunk tekintetében tök mellékes, maradjunk az ismert tényeknél.

Zárolták minden vagyonát, földön, vízen, levegőben

– mondta a milliárdos csengeri örökösnőként elhíresült Sz. Gáborné ügyében a bíróság által nemrég elrendelt bűnügyi zárlatról a Zoom.hu kérdésére az asszony ügyvédje, Helmeczy László.

A lap szerint hétvégén egész napos házkutatást tartottak a csengeri asszony mindhárom gyerekének otthonában. Helmeczy László szerint iratokat vittek el a nyomozók, bár azt nem érti, miért 10 hónap nyomozás után volt szükség ezekre a házkutatásokra. Szintén a múlt héten megtörtént Sz. Gáborné igazságügyi elmeorvosi vizsgálata is.

A választási kampányban ismertté vált csengeri asszonyt szeptember elején hozták haza Svájcból, még aznap őrizetbe vették és másnap délután a kórházban megtörtént a gyanúsítotti kihallgatása is. A három és fél órás vallomásában kitartott amellett, hogy nem csapott be senkit, és létezik az általa emlegetett 1300 milliárdos hagyaték. A fideszes Kósa Lajossal kapcsolatban azt mondta, ő is tudja majd igazolni, hogy a hagyaték valós, hiszen látta a dokumentumokat és intézkedett is a hagyatékkal kapcsolatban. /24.hu/

És ezt követően egyetlen lépéssel sem haladt tovább a nyomozás. Egészen a tegnapi napig, amikor is a vagyon zárolása megtörtént.

Cui bono (Ki jár jól? avagy Kövesd a lóvét!)

Miért lehet fontos egy olyan vagyon befagyasztása, amiről azt sem tudjuk, létezik-e? Bár megszokott lépésről van szó, hiszen így bármiféle pénzmozgás lehetőségét a hatóságok kizárták, arról nem kapunk információt, hogy mekkora összegről van szó. Ami egyben lehetőséget teremthet akár 1300 milliárd forint eltüntetésére is.

Természetesen távol áll tőlünk a hatóságokat ilyesmivel megvádolni, de kívülről nagyon is valósnak tűnik a lehetőség erre.

Egyetlen kérdés marad továbbra is megoldatlan, ami egyben táptalajt adhat előbbi feltételezésünknek. Hogyan lehetséges, hogy az ügyben Kósa Lajost még mindig nem vették elő, nemhogy meggyanúsították volna. Ez alól a mentelmi jog mellett sem lehet csak úgy kibújni.


 

h i r d e t é s