h i r d e t é s

Belefulladhat a szemetébe Budapest

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Belefulladhat a szemetébe Budapest

2016. szeptember 27. - 10:19
0 komment

Egy hét határidőt adott a budapesti szemétszállítók szakszervezete az FKF Zrt. vezetőségének, hogy egyeztessen az érdekvédőkkel a bérek emeléséről, különbön jöhet a fővárost szeméttel elárasztó kukássztrájk - írja a napi.hu.

Belefulladhat a szemetébe Budapest

Bírósághoz fordul a fővárosi kukások bére ügyében a HVDSZ szakszervezet, ha a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezetősége nem ül le tárgyalni a sztrájkbizottsággal a sztrájk esetén teljesítendő elégséges szolgáltatásról - írja a Népszabadság.

A szakszervezet szerint sztrájk esetén csak vészhelyzetben kötelesek elszállítani a szemetesek a szemetet - ezt kéne tisztázni, mert ha nem lesz béremelés, jön a munkabeszüntetés.

A HVDSZ hónapokkal ezelőtt kezdeményezett vitát a céggel a béremelésről, mert úgy látják, hogy a szemetesek bére 6,7 százalékkal csökkent 2013 és 2015 között, miközben a versenyszférában 16,4 százalékkal nőttek 2016 elejére.

A cégvezetés ezzel szemben úgy látja, hogy az FKF dolgozói jobban keresnek, mint a versenyszférában munkát vállaló kollégáik. Átlagkeresetük 276 ezer forint, míg a versenyszférában ez 269 ezer forint. A szakszervezet szerint a cégvezetés összemossa a hulladékrakodók és a cégvezetők bérét. Egyébként meg nem üzengetni akarnak, hanem tárgyalni.

napi.hu