h i r d e t é s

Betegellátás magyar módra, avagy a tatabányai horror sztori

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Betegellátás magyar módra, avagy a tatabányai horror sztori

2018. december 28. - 11:53

 

Tatabányán sem jobb a sürgősségi ellátás - karácsonyi történet

Szent Borbála Kórház Tatabánya - Forrás: kisalfold.hu

"Karácsony második napján a nejem rosszul lett. Magas láz, 39,5,C˘ hányás, 28 -as cukor szint. Felhívtam a Komáromi sürgőségi osztályt. 1/2 óráig azon szaroztak, hogy mi az annya neve?

- Az ügyeletes: Betűzze!!! 
- én: Mondom, Kainersdorfer Hilda.
- Ügyeletes: Nem tudta folfogni hogy német név.
- Az ügyeletes:Külfoldiek? 
- én: Mondom: Igen.
- ügyeletes: Akkor TAJ nincsen?
- én: Mondom nincsen, de van EU biztosítás.
- ügyeletes: Adjon vezetékes telefonszámot!

Megadtam, majd azon akadt ki hogy a körzet számot is mondtam. Jött a doki, behozott a lakásba 1/2 tonna sarat, majd 2 perc után megállapította, hogy sürgősségire Tatabányára kell menni. Mentőt nem tudott adni, mivel sok a beteg. 14,00 -kor beérkeztem a Tatabányai sürgőségi osztályra, 6x6m -es helyiség, 60 ember. A többség hozott 2 napra való ételt, italt. Beadtam a beutalót, és leültem várni. A nejemet bevitték a rendelőbe, l6,00 -kor úgy gondoltam megkérdezem, hogy mi van, 1/2 óra után az ablak ügyeletes kinyitotta az ablakocskát, rámnézett mint egy Iszlám terroristára és katonás hangon szólt: Az Úr ne türelmetlenkedjen! Az úr üljön a helyére! 17,00 -kor a nejem lázgörcsöt kapott, sírt, szenvedett, a cukor szintje 30.
18,00 -kor össze szedtem minden bátorságomat és mentem a kisablakhoz:

- én: A nejem rosszul van, tegyenek valamit!
- Az ügyeletes: Az úr legyen türelmes és üljön a helyére még egyszer ne kelljen mondanom! Kulonben befagyott a rendszer!

19,00 kor 2 páciens idegrohamot kapott, és haza akartak menni. 
A főorvos: Ez nem börtön, irja alà és mehet!
A másikra közben kihívták a rendőrséget 19,20 -kor össze szedtem minden bátorságom, és mentem újra ahhoz a kurva kisablakhoz de már okosabb voltam mivel láttam, hogy az elöttem érdeklodő, 2x meghajolt az ugyeletes elott és bár szép szót nem kapott, de azt is nagyon megköszönte Amint vártam a hóhér ablaknál a következőt olvastam a falra kituzött olvasmányokat.
Az eggyiken a következő állt:

Ha a páciens trágár szavakat, vagy fizikai erőszakot alkalmaz az ügyeleti dolgozóval szemben, azt a valamilyen paragrafus alapján 5 év szabadságvesztésre itélhetik.

llyet még soha semilyen kórházban nem láttam!
Miért volt ezen a helyen ilyen figyelmeztetés? Gondolom azért, mert ezek az orvosoknak látszó emberek napi szinten a trehány munkájukkal idegbajt hoznak a páciensekre. Köztudott, aki ideges, az elöbb utóbb agresszív. Hurrá! 19,50-kor rendbe jött a renszer. Igaz, hogy a nejem már agonizált: Ha működik a rendszer, akkor legalább bejegyezhetnék, ha esetleg közben a páciens meghalt. 21,30-kor a nejem már nem bírta erővel és sírva kérte az orvost, hogy haza akar menni. Semmi nem történt. 22,00 -kor kitépte a tűt az érből és elindult az ajto felé, de nem engedték. Ekkorra már nekem is elegem volt, felkaptam az asszonyt, mondtam egy pár trágár szót az orvosoknak látszó kreatúráknak és 23,16 -kor elindultunk hazafelé. Megjegyzem, hogy a 10 órás tartózkodás alatt, a nejem nem kapott semmilyen ellátást, sem lázcsillapítót, sem inzulint, sem pihenőhelyet. Azt hittem vége a rémálomnak, de nem!
A kijáratnál az őr kérte a parkoló díjat 2000Ft -ot. Mondtam, hogy a forintom mind elkávéztam, elkóláztam a váróterembe, úgy, hogy fizetek, de kártyával. Azonnal akarta hívni a rendőrséget, mivel már sejtettem, hogy ebben az országban az emberséget erővel helyettesítik. Elballagtam az automatához amely a pénzt lehúzta, de nem adott ki semmit.

Ez egy valódi igaz történet és nem Szomáliában történt. Soha az életemben nem találkoztam ennyi aroganciával. Hála istennek Szlovák állampolgár vagyok, másnap elmentünk a Nové Zâmky kórházba ahol mindent megtettek értünk. Kedvesek voltak, nagy szakértelemmel, komfortos környzetben fogadták be a feleségem. Azóta az állapota sokat javuIt. Soha az életemben nem megyek többé Magyar orvoshoz, hiszen azok akik tehetségesek és emberségesek kedvesek, már régen elhagyták az országot."

Facebook


 

h i r d e t é s