h i r d e t é s

Betiltják a rabszolgatörvényt a budapesti cégeknél - Karácsony összegezte, mire készülnek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Betiltják a rabszolgatörvényt a budapesti cégeknél - Karácsony összegezte, mire készülnek

2019. október 15. - 13:21

 

Bevezetjük a legszigorúbb átláthatósági rendelkezéseket – nyilatkozta Karácsony Gergely, frissen megválasztott budapesti főpolgármester az Indexnek.

Budapest, 2019. október 13. Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester (k) beszédet mond az önkormányzati választások eredményváró rendezvényén a budapesti 400 Bárban 2019. október 13-án. Tőle balra Barabás Richárd, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja és szóvivője, Élő Norbert, a DK politikusa és Gy. Németh Erzsébet, a DK elnökségi tagja, jobbra Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője, Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke és Molnár Csaba, a DK EP-képviselője, ügyvezető alelnöke. - Fotó: MTI/Mónus Márton

Azt is elmondta, hogy az elmúlt öt év szerződéseit is nyilvánosságra fogják hozni és jogi elemzés alá vetik majd ezeket. Karácsony azt is bejelentette, hogy elindítják Budapest zöldítési programját, de emellett a rabszolgatörvényről és a menetdíj kedvezmények kiterjesztéséről is beszélt.

Az ellenzéki politikus elmondta: hogy a hétfői napon elkezdik előkészíteni az első fővárosi közgyűlés napirendi pontjait - idézi a portfolio.hu. az Index.hu-t

Az első fővárosi közgyűlés várható napirendi pontjait az alábbiak szerint részletezte:

  • elindítják az átlátható, zöld és szolidáris Budapest programját
  • feldolgozzák az elmúlt öt év szerződéseit és nyilvánosságra hozzák őket
  • a megfelelő jogi lépéseket megteszik a bűncselekményre utaló szerződéseknél
  • kihirdetik a klímavészhelyzetet
  • betiltják a budapesti cégeknél a rabszolgatörvény alkalmazását
  • elkezdik a menetdíj kedvezmények kiterjesztését, például a 7 évesnél fiatalabb gyerekekre
  • álláskeresők számára is ingyenessé teszik a tömegközlekedést

- mondta el a győzelmi beszédében.

Karácsony Gergely főpolgármesteri győzelme mellett az ellenzéki összefogás 9 fővárosi kerületben váltotta le a fideszes vezetést. Így összesen 14 budapesti kerületben lesz ellenzéki polgármester és stabil (18-15) baloldali többségű a fővárosi közgyűlés. (napi.hu)


 

h i r d e t é s