h i r d e t é s

Betoppannak helyenként a záporesők, felhők mögött bujkálhat a napsütés

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Betoppannak helyenként a záporesők, felhők mögött bujkálhat a napsütés

2019. április 03. - 06:06

 

A következő napokon változékonyabbra fordul időjárásunk és egyre több helyen várható záporeső, eső, helyenként zivatar is előfordulhat! - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: pixabay.com

Szerdán délelőtt erősen felhős lesz az ég, a Dunántúlon és az ország középső részein helyenként alakulhat ki záporeső. Délután változóan felhős lesz az ég, elszórtan várható záporok kialakulása. Megerősödik a délkeleti szél. Kora délután 15, 20 fok várható.

Orvosmeteorológia

Szerdán nem érkezik front, a szélre érzékenyek panaszai felerősödhetnek és a melegedés is okozhat humánmeteorológiai tüneteket. - írja a meteoklinika.hu

Szerdán nem ront időjárási front a humánmeteorológiai helyzeten. Amennyiben kifejezetten frontérzékeny, jelentős terhelésre nem kell készülni, azonban, ha érzékeny a szélre, akkor erős fejfájást, ingerlékenységet és nyugtalanságot tapasztalhat, valamint alvásproblémákkal küzdhet: a nyugtalan éjszaka másnap aztán a teljesítményére is rányomhatja bélyegét, éppen ezért próbáljon lefekvés előtt nyugodt körülményeket teremteni a megfelelő pihenéshez. Kínzó fejfájás esetén több folyadék, lehetőleg ásványvíz fogyasztása javasolt – az alkoholt és a magas koffeintartalmú italokat mindenképpen kerülje!

Az átlagnál melegebb idő folytatódik, az érzékenyek körében migrén, fáradékonyság jelentkezhet és akár intenzív panaszok is felléphetnek elsősorban a Dunántúlon.

A szabadtéri tevékenységeket helyenként záporok zavarhatják – a csapadék és az erős szél csökkenő hő-és komfortérzetet eredményez. A csapadékos tájakon fülledté válhat a levegő, a légzőszervi megbetegedéssel küzdők körében légszomj és nehézlégzés jelentkezhet.

A pollenterhelés jellemzően a közepes-magas tartományban alakul, az allergiások lehetőség szerint kerüljék a tejtermékek fogyasztását és mossanak sűrűbben kezet.

A közlekedés során fokozott veszéllyel célszerű számolni. Az erős széllökések hatására csökken a menetstabilitás, faágak törhetnek le, illetve ideges, ingerlékeny és figyelmetlen sofőrök is fokozhatják a balesetveszélyt! Legyen nagyon körültekintő és vezessen óvatosan!

Vezető tünetek a mai napon: fejfájás, stressz, nyugtalanság. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s