h i r d e t é s

Bezártak a pénztárak a Nyugatiban, sokan lemaradtak a vonatukról

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bezártak a pénztárak a Nyugatiban, sokan lemaradtak a vonatukról

2019. szeptember 01. - 07:21

 

Szombat este, fél nyolc után az összes jegypénztár bezárt a Nyugati pályaudvaron, holott a pályaudvar nyitvatartása alatt folyamatosan nyitva kellene lenniük. Az utasok így csak automatából tudtak jegyet vásárolni, melyek előtt kilométeres sorok álltak, így sokan lekésték az óránként közlekedő vonatukat - olvasható a Közlekedő Tömeg Facebook-oldalán.

Fotó: Közlekedő Tömeg / Facebook

"A 14 automatából 5 egyáltalán nem működik, a maradék 9 automatából pedig 5 automatánál készpénzzel nem lehet fizetni. A MÁV helyszínen lévő mobilautója szintén zárva tart. Tehát a 11 pénztár és 14 automata helyett összesen csak 4 automatánál lehet minden fizetési eszközzel jegyet venni. Ráadásul most van a bérletvásárlási időszak tetőpontja.

Az utasok csak 15-20 perc alatt tudnak jegyhez jutni, emiatt sokan le is késik az óránként járó vonatukat. Hiszen ha valaki jegy nélkül szállna fel a vonatra, 2600 forintra büntetnék meg.

Ilyenkor jól jöhene a MÁV mobilalkalmazása, csakhogy az app használata meglehetősen bonyolult, lassú a regisztráció, csak bankkártyával lehet fizetni, bérletvásárlásra pedig nem alkalmas" - írja a Közlekedő Tömeg.

A pénztárzárás oka vélhetően a munkaerőhiány, sokan nyugdíjba mentek vagy felmondtak, a MÁV-Start viszont csak úgy vesz fel újabb pénztárosokat, ha beleegyeznek, hogy később a jegypénztár helyett vonatokon, vezető jegyvizsgálóként is kell majd dolgozniuk, így alig van jelentkező az álláshirdetésekre.

Megoldásként azt javasolják, hogy a MÁV-Startnak módosítsa üzletszabályzatát oly formában, hogy a pénztárak zárva tartási ideje alatt a vonatokon is lehessen jegyet váltani büntetés nélkül. Az app használatát pedig tegyék egyszerűbbé, felhasználóbarátabbá.

A betöltetlen pénztárosi pozíciókat toborzással kellene feltölteni, s szükséges lenne szétválasztani a pénztárosok és a jegyvizsgálók felvételét - olvasható a posztban. (napi.hu)


 

h i r d e t é s