h i r d e t é s

Bill Gates: az emberiségre leselkedő legnagyobb veszélyhez képest a koronavírust nagyon könnyű lesz legyőzni

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Bill Gates: az emberiségre leselkedő legnagyobb veszélyhez képest a koronavírust nagyon könnyű lesz legyőzni

2021. február 15. - 19:33

 

A klímaváltozási krízis megoldása lenne a "leglenyűgözőbb dolog, amit az emberiség valaha elér" – véli Bill Gates, a Microsoft alapítója, ehhez képest a mostani pandémia megoldása "nagyon, nagyon könnyű lesz" – tette hozzá.

Bill Gates - Forrás: Business Insider

"Sosem hajtottunk végre olyan átalakítást, mint amire a következő 30 évben készülünk. Erre nincs precedens" – mondta Bill Gates a BBC riporterének. Hozzátette: 51 milliárd tonnányi üvegház hatású gázt bocsát ki az emberiség évente, ezt kell nullára redukálnunk.

Bill Gates úgy véli, hogy a szélenergia és a napenergia segíthet az elektromosság dekarbonizációjában, viszont ez a globális károsanyag-kibocsátás alig 30%-át szüntetné csak meg. Szükség van még többek közt a kohászat, a cementipar, a közlekedés és a tárgyatermelés karbon-semlegessé tételére, sok más iparág mellett is.

Gates szerint a probléma orvoslásához "olyan szintű innovációra van szükség, amit még sosem látott a világ." Hozzátette: szerinte az innovációt a kormányoknak kell vezetnie, akik segíthetnek abban, hogy a környezetbarát technológiák olcsóbbak, a hagyományos technológiák drágábbak legyenek.

"Egy 30 éves, állandó nyomásgyakorlásra van szükség. Az üzleti szféra nem tudja ezt a rengeteg fizikális infrastruktúrát megváltoztatni, kivéve, ha a piaci jelzés egyértelmű és folyamatos" – mondta Bill Gates (Portfolio)


 

Kommentek

h i r d e t é s