h i r d e t é s

Bomlik az egység? Több helyen hangos viták kísérik az új, ellenzéki többségű városvezetés munkáját

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Bomlik az egység? Több helyen hangos viták kísérik az új, ellenzéki többségű városvezetés munkáját

2019. november 10. - 06:34

 

Számos kerületben hangos viták kísérik az új, immár ellenzéki többségű városvezetés munkáját. Legutóbb a Momentum háborodott fel azon, hogy Újbudán és az Erzsébetvárosban is megbízást kapott Czeglédy Csaba ügyvédi irodája. Tatabányán viszont a Mi Hazánk szavazott együtt a Fidesszel, ám az ellenzéki párt elnökhelyettese szerint ez nem jelent együttműködést.

A kép illusztráció! - Forrás: pestisracok.hu

Egy hónap sem telt el az önkormányzati választás óta, amelyen az ellenzéki összefogás Budapesten számos kerületben és több nagyvárosban is jól szerepelt. Az átállás azonban nem mindenhol sikerült zökkenőmentesen. Zuglóban az új polgármesternek már két rendeletét is vissza kellett vonnia, míg Kispesten - a polgármester szerint – tévedésből kapott bizottsági tagságot a kokainbotrányba keveredett, ezért az MSZP-ből is kizárt Lackner Csaba.

Szakértők szerint az ellenzéki összefogást gyengítheti, hogy Erzsébetvárosban és Újbudán is a költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával szerződtek az önkormányzat folyó szerződéseinek átvilágítására és sajtóperes ügyekre.

A Momentum szerint az a megbízás egy öngól, amely a teljes ellenzék hitelességét rombolja. Mint írták: a Momentum újbudai és erzsébetvárosi képviselőcsoportjaiként határozottan ellenzik, hogy Czeglédy Csabát bízzák meg az elmúlt évek önkormányzati működésének és cégeinek átvilágításával.

A Momentum szerint velük senki sem egyeztetett ebben az ügyben.

Czeglédy Csaba saját közösségi oldalán elhamarkodottnak nevezte a nyilatkozatot. Azt írja: kereste a Momentumot, sőt ígéretet is kapott arra, hogy leülnek tárgyalni. Emlékeztetett arra is, hogy Erzsébetváros momentumos alpolgármesterével személyesen is találkozott, aki egy rossz szót sem szólt, pedig lett volna rá lehetősége.

„Mindig lesznek ilyen-olyan ügyek, a nyilvánosságnak meg nyilván egyes politikusoknak is, meg persze a sajtónak is érdeke, hogy legyenek ilyen ügyek, mert nyilván ezzel lehet foglalkozni, de összességében azt gondolom, hogy rendszer szinten fognak megtanulni a szereplők egymással dolgozni, együttműködni, és valójában az esetek túlnyomó többségében az együttműködés az jól fog működni, de mondom, ez egy tanulási folyamat, minden oldal számára.” - nyilatkozta Pulai András.

A Mi Hazánk Mozgalom is nehéz helyzetbe került, amikor Tatabányán arról kellett döntenie, hogy a kormánypártok vagy az ellenzék mögé áll-e be. Az ottani közgyűlésben ugyanis patthelyzet alakult ki. A Mi Hazánk végül a Fidesszel szavazott.

„Sem a Fidesszel való együttműködésről nincs szó részünkről Tatabányán, sem pedig az ott többségbe került ellenzékkel. Éppen azt szorgalmaztuk, mivel egy ilyen helyzet van, hogy valóban patthelyzet alakult ki a közgyűlésben, ezért ennél bölcsebb magatartás szükséges mindenki részéről.” - fejtette ki Dúró Dóra.

Pulai András szerint a Mi Hazánk Mozgalom szavazói korábban a Jobbikot támogatták, ám a Publicus legfrissebb mérései alapján másodlagos pártpreferenciaként a Fideszt nevezték meg. (atv.hu)


 

h i r d e t é s