h i r d e t é s

Boris Johnson engedett a botrányos törvénnyel kapcsolatban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Boris Johnson engedett a botrányos törvénnyel kapcsolatban

2020. szeptember 17. - 06:47

 

A brit kormány és a konzervatív frakció "lázadói" miatt végül a parlament dönthet arról, hogy a kormány végrehajthatja-e a botrányos belső piaci törvényben foglaltakat az EU-val kötött szerződés megsértéséről.

Boris Johnson brit kormányfő - Forrás: wikipedia

Mint az ismeretes, a brit kormány a belső piaci törvény elfogadásával gyakorlatilag egyoldalúan felülbírálta volna az EU-val kötött kilépési szerződést. Az EU élesen bírálta a brit kormány lépését, és a kereskedelmi megállapodásról szóló tárgyalások veszélybe kerültek. A törvénytervezetet a kormányon és a Konzervatív Párton belülről is érték bírálatok.

A Reuters azt írja, hogy Boris Johnson szerdán végül megállapodott a pártja rebellis képviselőivel arról, hogy a parlamentnek kell majd a végső szót kimondania a botrányos jogszabályban foglaltak alkalmazhatóságáról.

Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy a brit parlament végül el fogja fogadni a jogszabályt, ami azért is meglepő lenne, mert az utóbbi napokban közeledni látszanak az álláspontok a felek között, és nőtt a kereskedelmi megállapodás kialakításának esélye. (portfolio.hu)


 

h i r d e t é s