h i r d e t é s

Brüsszel az ellenség, mi mégis inkább bennük bízunk

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Brüsszel az ellenség, mi mégis inkább bennük bízunk

2019. augusztus 23. - 11:44

 

Erre azért még azok sem feltétlenül számíthattak, akik nem osztják a Fidesz hazugságait. A EP választásokon a hetvenes évek óta meglehetősen érdektelen volt a szavazás a választók körében. Ehhez képest is durva, hogy csak Magyarországon 14 %-al ugrott meg ez az érték.

Orbán Viktor minden próbálkozása sikertelennek bizonyult. Soha ekkora támogatottsága nem volt az Európai Unió intézményeinek. Úgy tűnik, a kormánynak elő kell vezetnie a Soros-ügynökök armadáját. Valami ilyen címet tudunk elképzelni: Sorosok Háborúja – Soros György visszavág.

Szeretjük a szabad áramlást: az Európai Unió az elmúlt tíz év során még sohasem volt olyan népszerű, az együttműködés eszméjét még sohasem támogatták annyian, mint most. A magyarok eurót akarnak, nagyra értékelik az emberek, áruk és eszmék szabad áramlásának ügyét, 84 százalékuk büszkén vallja magát uniós polgárnak.

A fentebbi állításokat a közelmúltban nyilvánosságra hozott Eurobarometer-vizsgálatból merítettük, amelynek során a közvélemény-kutatók júniusban 27 464 ember véleményét kérdezték meg az integrációs gazdaság és politika működéséről. A megkérdezettek 44 százaléka bízik az unió intézményeiben, ez 10 százalékponttal magasabb érték, mint a nemzeti kormányok és parlamentek bizalmi indexe, és csupán 34 százalék mondta bizalmatlannak magát. Tíz megkérdezett közül hat optimizmussal tekint az EU jövőjére, 56 százalék úgy tapasztalja, hogy az ő szava is számít Brüsszelben.

[…]

A választások után nyilvánosságra hozott rendkívüli Eurobarometer-jelentés regisztrálta, hogy a választók 68 százaléka szerint hazája számára hasznos az uniós tagság, és csak 24 százalékuk gondolja ennek az ellenkezőjét. A magyarok 84 százaléka véli úgy, hogy az ország profitál a tagságból. Ez 2014-óta 6 százalékos emelkedés. Még nagyobb arányban, 9 százalékkal nőtt azoknak a magyaroknak az aránya, akik szerint az egyes embereknek igenis van hatásuk az uniós politika alakítására, most 55 százalék gondolja így, egyetlen százalékkal kevesebben, mint ahányan az unióban vélekednek hasonlóan. Nagyon is érdekes, amit a választók arról mondtak, hogy milyen kérdések befolyásolták a szavazásukat, mi az az ügy, ami az urnákhoz vitte őket. Legtöbben a gazdaság növekedését tartották fontosnak (44 százalék). Második helyre megosztva a klímaváltozás ügye, valamint az emberi jogok helyzete, a demokrácia állapota került (37-37 százalékkal). A bevándorlással kapcsolatos gondok csak az ötödik legfontosabb kérdésnek bizonyultak (34 százalék), az uniós intézményrendszer működésének tökéletesítése (36 százalék) után. Jellemző, hogy a teljes intenzitásra kapcsolt hazai kormánypropaganda ellenére (vagy éppen annak ellenhatásaként) még a magyar választók sem a migráció ügyét tették első helyre a megfontolásaik között, hanem a gazdaság növekedésének gyorsítását tartják a legfontosabbnak. /168 óra

És bár a választáson a Fidesz toronymagas győzelem miatt döngethette a mellét nehéz nem észrevenni, hogy az ellenzék hatalmas buktát hajtott végre azzal, hogy kihagyták a tömbösödésre tett mindennemű kísérletet. Együtt ugyanis simán leverték volna a kormányt.


 

h i r d e t é s