h i r d e t é s

Budapest az ötödik legveszélyesebb város Európában

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Budapest az ötödik legveszélyesebb város Európában

2016. február 28. - 08:00
0 komment

 

A világ egyik legnagyobb HR-tanácsadó cége, a Mercer minden évben nyilvánosságra hozza életminőség-indexét, amelynek részeként azt is listázzák, mely városokban a legbiztonságosabb élni.

Fotó: Europress / 24.hu

Az Independent az erről készült cikkében megjegyzi: a lista az egyik legátfogóbb a maga nemében. A Mercer szerint a személyes biztonságot vizsgáló listán szerepet játszik a városok kapcsolata más országokkal, a belső stabilitás, a bűnözés mértéke és a bűnüldözés - írja a 24.hu.

Budapest az ötödik legveszélyesebb európai város lett a listán.

Az indoklás szerint a magyar fővárosban a menekültválság kirobbanása óta a társadalmi bizonytalanság növekvő tendenciát mutat. Emlékeztetnek: a vasútállomásokon káosz uralkodott, az utcákon többször tüntetések, demonstrációk törtek ki, mikor Orbán Viktor megpróbálta megfékezni a menekültek átáramlását az országon.

Ahol nálunk is rosszabb

Budapestnél veszélyesebb, a negyedik legkevésbé biztonságos város Szófia. Az Európai Unió legszegényebb tagországának fővárosát illetően szintén a társadalmi bizonytalanság növekedését említik, mivel a bolgár főváros utcáin gyakran tüntetnek a kormány megszorító intézkedései miatt.

A kétes listán bronzérmet szerzett Athén, nem meglepő módon a görög főváros kapcsán a gazdasági nehézségek miatt kialakult demonstrációkat, illetve a növekvő bűnözést említik. A második helyre Belgrád, Szerbia fővárosa jutott. Itt ugyan nagyon kevés az erőszakos bűncselekmény, azonban a korrupció, a megvesztegetés, a lopás és a vandalizmus jelentősen rontják az életminőséget.

Nem okoz meglepetést, hogy a legveszélyesebb európai város Ukrajna fővárosa, Kijev. Az ukrán-orosz konfliktus részleteiről a 24.hu is rendszeresen beszámol. Az Independent cikke szerint Kijevben rengeteg a lopás, a rongálás, gyakoriak az erőszakos tiltakozások, amelyekben több százan sérülnek meg, illetve halottakat hagynak maguk után.

 

24.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s