h i r d e t é s

Büntetést kaphatnak azok az MSZP-sek, akik nemmel szavaztak a fizetésemelésükre

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Büntetést kaphatnak azok az MSZP-sek, akik nemmel szavaztak a fizetésemelésükre

2018. július 21. - 09:22

 

Hosszan magyarázkodik a képviselői fizetésemelés kapcsán Tóth Bertalan MSZP-elnök és frakcióvezető a párt tagságának írt levélben, amiért a szocialisták is megszavazták az országgyűlési képviselői fizetésemeléssel kapcsolatos kormánypárti javaslatot – írja a Magyar Idők.

Tóth Bertalan MSZP-elnök és frakcióvezető - Forrás: MTI

A költségvetést megalapozó törvényben szerepelt ez a passzus, a Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatának részeként. A módosítóról külön szavaztak, így pontosan látszottak az arányok. - írja a hvg.hu

A fizetésemelést a teljes Jobbik-frakció megszavazta – ketten nem voltak bent –, az LMP, a DK és a Párbeszéd – Burány Sándor kivételével – nemmel szavazott, a szocialisták viszont háromféleképpen: volt, aki megszavazta – Burány is –, hárman nemmel szavaztak, hatan pedig bent voltak, de nem nyomtak gombot.

Tóth Bertalan a pártelnökség elé viszi azok ügyét, akik a frakciófegyelmet felrúgva nemmel szavaztak. "Olyan nem lehet, hogy egy képviselő valamivel nem ért egyet, de a fizetésemelést muszáj hazavinnie" – érvel Tóth. Az elnök a tagságnak írt levélben azzal magyarázkodik, hogy a Fidesz csapdát állított, ha nem szavazzák meg a javaslatot, a frakció költségvetési kerete évi 55, a vidéki irodákra fordítható havi összeg pedig 53 százalékkal csökkent volna. Így viszont a képviselőcsoport csaknem megduplázta a pénzét.

"Minden frakciótag azt mondta, a párt túléléséhez szükséges nehéz döntést meg kell hozni"

– mondták Tóthnak, akit ezek után meglepett a szétszavazás. Köszönetet mondott az igennel szavazóknak, a nemmel vagy nem szavazókra büntetés várhat.


 

Kommentek

h i r d e t é s