h i r d e t é s

Cáfolja az önkormányzat dr. Révfalvi Gergely polgármester-jelölt kampányvideójában elhangzottakat

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Cáfolja az önkormányzat dr. Révfalvi Gergely polgármester-jelölt kampányvideójában elhangzottakat

2019. október 04. - 16:05

 

Esztergom Város Önkormányzata közleményét változtatás nélkül közöljük.

A valóságtól gyökeresen eltérő, alaptalan és hamis tényállítások hangzottak el dr. Révfalvi Gergely polgármester-jelölt kampányvideójában a jelenlegi önkormányzati ciklus gazdasági és városfejlesztési beruházásaival kapcsolatban.

Dr. Révfalvi Gergely állítása szerint „2016 és 2018 között 62,3 milliárd forintnyi beruházási összeget ígértek a városnak”. Ezzel szemben a valóság az, hogy a 2016-2018 közötti időszak költségvetési főösszege sem éri el az állításban szereplő összeget, megállapíthatatlan, hogy ez a szám honnan származik.

Dr. Révfalvi Gergely videójában szereplő azon állítása sem felel meg a valóságnak, miszerint a 2016-2018-as időszak alatt mindössze 338 millió forintnyi beruházás valósult volna meg Esztergomban „a 0,5%-os konszolidációs 5 évben”. Az állítás számszakilag sem értelmezhető.

Értelmezhetetlen továbbá dr. Révfalvi Gergely polgármester-jelölt részéről az, hogy 2016-2018 közötti időszakról beszél, hiszen a jelenlegi önkormányzati ciklus öt éves, 2014. november 06. napja óta tart, a ciklus vége 2019. október 13. napja.

Esztergom város 2014-2019 közötti önkormányzati beruházásainak és fejlesztéseinek teljes összege 10 milliárd 32 millió 314 ezer 771 forint volt, s nem a Révfalvi Gergely által közölt 338 millió forint.

A tényhűség kedvéért alábbi linkeken tekinthetők meg a jelenlegi önkormányzati ciklus elején a Képviselő-testület által elfogadott gazdasági program, valamint a 2017. decemberében megjelent kiadvány, amely a ciklus első mintegy 3 évének összefoglalását tartalmazza. Jelenleg folyamatban van a teljes ciklust átfogó, a beruházásokat és fejlesztéseket bemutató kiadvány, amely elkészülését követően közzétételre kerül.

Határozottan visszautasítjuk a jelölt által használt „bukott polgármester” kifejezést, amely a jelenlegi városvezetőt rossz színben tüntetheti fel. Városunk jelenlegi polgármestere nem kívánt indulni az önkormányzati választáson. Romanek Etelka a rendszerváltás utáni első olyan polgármestere Esztergomnak, aki nem ciklus közben mond le, vagy választási vereség miatt búcsúzik a polgármesteri címtől.

Tisztelettel szeretnénk kérni minden, az önkormányzati választáson polgármester- vagy képviselő-jelöltként indulót arra, hogy szándékosan, vagy tájékozatlanság miatti tévedésből valótlanságokat ne állítsanak.

Esztergom Város Önkormányzatának működése mindenki számára átlátható, bárkinek lehetősége van az Infotörvény keretei között a gazdálkodásra, működésre vonatkozó valós és hiteles adatok megtekintésére, kikérésére, megismerésére és azok ismertetésére.

 

 

Letölthető dokumentumok:

  1. Esztergom Város 2015-2019 közötti gazdasági programja alábbi linken érhető el: http://www.esztergom.hu/assets/uploads/files/Kozerdeku_adatok/A%20szerv%20d%C3%B6nt%C3%A9sei,%20koncepci%C3%B3k,%20tervezetek,%20javaslatok/Esztergom_Varos_Gazdasagi_progra.pdf 

 

  1. A 2015-2017 között megvalósult beruházások ismertetése itt érhető el: http://www.esztergom.hu/assets/uploads/files/PDF/esztergomi_ertektar.pdf

 

 

Esztergom, 2019. október 4.

 

 

Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal


 

Kommentek

h i r d e t é s