h i r d e t é s

Csak figyelmeztetni akart a szarvasi polgármester, amikor leleprásozta a koronás betegeket

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Csak figyelmeztetni akart a szarvasi polgármester, amikor leleprásozta a koronás betegeket

2020. november 20. - 19:31

 

Babák Mihály a Népszava megkeresésére szerencsétlennek nevezte a mondatát.

Babák Mihály - Fotó: Rosta Tibor / MTI

"Egy a vírusveszéllyel kapcsolatos beszélgetésből kiragadni valamit, lehet, de nem korrekt" – mondta a Népszavának Babák Mihály szarvasi polgármester. A városvezetőt azután kerestük meg, hogy az Index megírta: a politikus a városi tévében egy interjúban azt mondta, hogy "ha valaki covidos lett, mert megvan a tesztje, vagy karanténban van, akkor úgy kell kezelni, mint a leprást". 

Babák szerint az Index által szemlézett, mintegy negyed órás interjúban egyébként arról beszélt, a vírusfertőzés életveszélyes és tragédiához vezet, mint volt ez már a történelemben sokszor. A házi karanténban lévő beteg veszélyben van, a családtagjai is veszélyben vannak, ha nem kellően körültekintőek. Az ilyen esetekben tanúsítandó viselkedés nem megszokott magatartást kíván mindenkitől. Ilyennek tartja a szeretetet, a gondoskodást, a figyelmet, a védőeszközöket, vagy a külön mosást.

A politikus hangsúlyozta, meg akarta döbbenteni a város lakóit, hogy milyen életveszélyes a járvány. "Elfogadom, lehet más történelmi járványokra hivatkozni, példálózni, melyek súlyos tragédiákkal jártak. Szerintem megértették Szarvas város lakói, hogy a házi karantén olyan, mint egy kórházi járványosztály kórterme – csak az otthonukban van és ezek szabályai szerint kell eljárniuk – nagyon komolyan véve a veszélyt." - fogalmazott lapunknak Babák Mihály. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s