h i r d e t é s

Csaknem ötszázan adtak vért a IX. Országos Vasutas Véradónapon

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Csaknem ötszázan adtak vért a IX. Országos Vasutas Véradónapon

2015. december 15. - 14:54
0 komment

 

​A vártnál is nagyobb számú önkéntes segítette a sikeres adventi akciót.

Országszerte több mint félezer – 578 – önkéntes vett részt a MÁV, a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat által szervezett Országos Vasutas Véradónapon. A szervezők 14 helyszínen várták az egészséges 18-60 év közöttieket, akik hozzájárulhattak az ország ünnepek alatti kiegyensúlyozott vérellátásához. A befejezett véradások száma a vártnál is több, 487 volt, a legtöbben – nyolcvanegyen – Budapest-Nyugati pályaudvaron csatlakoztak az immár hagyományosnak mondható adventi akcióhoz.

Az ország egyik legnagyobb véradási akciója már az elmúlt nyolc esztendőben is sikeresen zajlott az önkéntesség, az önzetlenség és az empátia jegyében. Idén azonban a várakozásokat is felülmúlta a kijelölt vasútállomásokon, művelődési házakban, vasúti területi igazgatóságokon megjelenő véradók száma. A tavalyi 350 főnél több mint a harmadával többen segítettek!

December 11-én nem csak a Nyugati pályaudvar királyi váróterme telt meg önkéntesekkel. Záhonyban 48, a fővárosi MÁV-székházban – itt a kijelölt véradó nap december 10. volt, tehát ekkor – és Szolnokon 43-43, Szombathelyen 37, Nyíregyházán 33, Kiskunhalason és Miskolcon 32, Szegeden 31 személy adott sikeresen vért. Pécsett (27), Debrecenben (22), Dombóváron (20) és Székesfehérváron (19) is megközelítette, elérte vagy meghaladta az önzetlen segítők száma a húszat. Békéscsaba 10, Nagykanizsa 9 véradóval járult hozzá az akció sikeréhez.

A MÁV-ot büszkeséggel tölti el, hogy az általa szervezett akcióhoz ilyen szép számú önkéntes csatlakozott. A vasúttársaság mindenkinek tisztelettel köszöni a részvételt, és örömét fejezi ki, amiért szervezőként idén karácsony előtt is hatékonyan tudta támogatni ezt a fontos ügyet!


 

h i r d e t é s