h i r d e t é s

December 15-től a Budapest–Esztergom vonalon is új menetrend szerint járnak a vonatok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

December 15-től a Budapest–Esztergom vonalon is új menetrend szerint járnak a vonatok

2019. december 14. - 06:33

 

Az esztergomi vonalon decembertől új menetrendi struktúra szerint közlekednek a vonatok. A vonal menti nagyobb települések kiszolgálása ezzel tovább javul, sűrűbb és gyorsabb eljutást biztosítunk Piliscsabáról, és Pilisvörösvárról csúcsidőn kívül is. A jelenlegi menetrendhez képest, hogy a vonatok csúcsidőn kívül is sűrűn, ütemesen 30 percenként közlekednek.

Az első Flirt érkezése Esztergomba - Forrás: MTI

Munkanapok:

Óránként Z72-es és G72-es vonatok közlekednek, melyek félórás közlekedést biztosítanak Budapest-Nyugati és Esztergom között. A megállási rend a jelenlegihez képest változik: a vonatok Piliscsaba és Pilisvörösvár között nem állnak meg Klotildligetnél és Szabadságligetnél. a Z72-es vonatok Rákosrendezőn és Magdolnavölgyön, a G72-es vonatok Angyalföldön és Piliscséven nem állnak meg.

Félóránként S72-es vonatok közlekednek Piliscsaba és Angyalföld között. A reggeli időszakban egyes vonatok Budapest-Nyugatiig meghosszabbítva közlekednek (Piliscsabáról 5:43-kor, 6:37-kor és 7:37-kor induló vonatok), egyéb időszakokban Újpesttől az M3-as metróval érhető el a Nyugati pályaudvar és a belváros. Ürömön és Óbudán csak minden második S72-es vonat áll meg felváltva, 60 percenként.

Menetrend szombati, vasárnapi és ünnepnapi közlekedési rend szerint:

Nyugati pályaudvar és Esztergom között munkaszüneti napokon egész nap, óránként zónázó vonatok, valamint szintén egész nap óránként, Piliscsév megálló kivételével mindenhol megálló személyvonatok is közlekednek. A zónázó vonatok a Nyugati pályaudvarról 6:21 és 21:21 között, Esztergomból pedig 5:34 és 20:34 között indulnak. A személyvonatok a Nyugati pályaudvarról 6:51 és 20:51 között, Esztergomból 5:55 és 20:55 között indulnak. A fenti időszakon kívül (peremidőben) a személyvonatok megállnak Piliscsév megállóhelyen is.

Új éjszakai vonat indul munkaszüneti napokon (szombat és vasárnap hajnalban), a Nyugati pályaudvarról 2:25-kor Esztergomba, mindenhol megáll. (mavcsoport.hu)

Az új menetrenddel kapcsolatos, rendszeresen frissülő tartalom az alábbi linkre kattintva érhető el: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/menetrendi-fejlesztesek-20192020

***

Bízunk benne, hogy az esztergomiak véleményét (szokás szerint) kihagyó Fidesz olyan helyi járati menetrendet alakított ki, amely a végre a MÁV menetrendjével összhangban lesz és nem kényszeríti a városba érkezőket vagy indulókat hosszú sétákra vagy várakozásra.

 

Címkék: 

 

h i r d e t é s