fbpx Délután 4-kor mond majd beszédet Orbán Viktor a Békemenet résztvevőinek | CIVILHETES

h i r d e t é s

Délután 4-kor mond majd beszédet Orbán Viktor a Békemenet résztvevőinek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Délután 4-kor mond majd beszédet Orbán Viktor a Békemenet résztvevőinek

2021. október 12. - 17:16

 

Az Andrássy út – Bajcsy-Zsilinszky út sarkán beszél majd a miniszterelnök, nem Kossuth téren tartja október 23-i beszédét.

2018 után újra megrendezik a Békemenetet, és egyúttal Orbán Viktor is nyilvános beszédet mond az október 23-i nemzeti ünnepen: a miniszterelnök rendhagyó módon az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésénél, délután fél négykor mond majd beszédet a vonuláson résztvevőknek – közölte az MTI.

A CÖF által szervezett Fidesz-szimpátiatüntetést legutóbb 2018 márciusában tartották meg: a tömeg ekkor a Kossuth térre érkezett. Akkor is a miniszterelnök fogadta őket, aki emlékezetesen azt mondta a 2018-as országgyűlési választások előtt:

„a választás után elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi értelemben.”

Október 23. viszont hosszú ideje nem volt Orbán kezében: tavaly SZFE-tüntetés volt a nemzeti ünnepen, és 2019-ben, az ellenzék tíz nappal korábbi önkormányzati győzelme miatt sem mondott beszédet nyilvánosan a miniszterelnök.

Az idei Békemeneten a CÖF a 2006-os októberi eseményeken lovagol, és azzal akarnak üzenni „az ellenzéknek és Gyurcsánynak”, hogy babakocsival, karon ülő gyerekekkel vonulnak végig azon az útvonalon, ahol a baloldal „államterrorral véres köztársaságot hozott létre.” 2006-ban egyébként pont ott voltak a legnagyobb összecsapások, ahová most az Orbán-beszéd helyszínét jelölték ki. (hvg.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s