h i r d e t é s

Derűs idővel kopogtat a kedd, viharos szelet és sok felhőt is tartogathat

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Derűs idővel kopogtat a kedd, viharos szelet és sok felhőt is tartogathat

2019. február 26. - 06:09

 

A következőp napokban változóan felhős, gyakran szeles időben lesz részünk, de némi megtorpanás mellett a hétvégéig egyre melegszik az idő! Számottevő csapadék nem lesz. - írja az Időjárás.hu.

Fotó: C7 olvasó

Kedden délelőtt a több-kevesebb napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, de számottevő csapadékra nem kell készülni.  Délután továbbra is változóan, többször erősen felhős lesz az ég, helyenként kisebb eső előfordulhat. Fokozatosan megélénkül, nyugaton meg is erősödik az északnyugatira forduló szél, a csúcshőmérséklet keleten 5, 10, máshol 11, 16 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Kedden ugyan markáns fronthatás nem várható, a légköri helyzet miatt a melegfrontra érzékenyek sokfelé panaszkodhatnak tüneteik erősödésére. - írja a meteoklinika.hu

Tompulnak a reflexek, növekszik a balesetveszély, estétől ráadásul a hidegfronthoz köthető tünetek is erősödhetnek.

Kedden napközben a melegedő időben melegfront jellegű hatásra számíthatnak az arra érzékenyek, a középső és a déli, délkeleti tájakon jelentkezhetnek erősebben a tünetek. Elsősorban migrén léphet fel, főként az Alföld déli részén élők körében. Amennyiben migréntől szenved, akkor egész nap kerülje az alkohol és a csokoládé fogyasztását. A többfelé élénk, erős szél is tovább ronthatja a helyzetet, és ingerlékenységet, nyugtalanságot is kiválthat még a kisgyermekek körében is. Ezen a napon fokozott türelemre lesz szükség feléjük mind az iskolában, mind az otthon töltött időszakban.

A napokban gyakorivá válnak az alvászavarok, ön is tapasztalhatta, hogy mér keddre virradóan is nehezen ébredt, és napközben is jellemző ilyenkor a fáradtság és tompaság. Gyulladásos panaszai, például az ízületi gyulladások is erősödhetnek, ebben az esetben mellőzze a tejtermékeket, a sajgó végtagokat pedig tornáztassa át kissé a nap elején. A csökkent koncentrálóképesség az egész napjára rányomhatja a bélyegét, ezen pedig az egyre felhősebb, szürke idő sem segít.

A szél miatt alacsonyabban alakul a hőérzet, szélálló és réteges ruházatra lesz szükség a kint tartózkodás során, habár marad az évszakhoz képest kissé enyhébb idő. Estétől a hidegfrontra érzékenyek tünetei erősödhetnek! 

A mogyoró és a tiszafafélék pollenje enyhébb tüneteket okozhat az allergiásoknál, délen és keleten jelentkezhetnek erősebben a tünetek.  

A közlekedők dolgát a csökkent figyelem, a szétszórtság ronthatja, az élénk, erős lökésekkel kísért oldalszél pedig tovább növeli a balesetveszélyt.

Vezető tünet a mai napon: alvászavar, álmatlanság.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s