h i r d e t é s

Deutsch lehet a korrupciós ügyeket vizsgáló európai bizottság alelnöke

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Deutsch lehet a korrupciós ügyeket vizsgáló európai bizottság alelnöke

2019. július 08. - 07:58

 

Ezzel lényegében komoly patthelyzetbe keverve a Fidesz „legszebb ifját”. Na persze itthon ezt nyilván úgy igyekeznek majd letolni a torkunkon, hogy a magyar kormány a legjobb jelöltjét nyomta be e hivatalba. Ugyanakkor azt is el kell ismernünk, hogy a Néppárt nagyon el lehet keseredve, ha fideszes politikusokat javasol öt intézmény alelnöki pozíciójába és egyet koordinátornak.

Mindamellett Deutsch Tamás így meglehetősen kellemetlen helyzetben találhatja magát. Mert bár felelős pozícióba kerül, az intézmény elnökének ő is felelősséggel tartozik.

Az Európai Néppárt (EPP) frakciója bizottsági elnöki posztra nem, de öt alelnöki pozícióra javasol fideszes politikust. A testületek jövő szerdán szavaznak az elnökségükbe jelölt képviselőkről. Vagyis a döntés még hátravan, a voksoláson bárki elbukhat. De ha minden jelölt megkapja a támogatást, akkor a pártcsaládjából felfüggesztett Fidesz elmondhatja magáról, hogy szépen szerepelt: egy parlamenti alelnöki, öt bizottsági alelnöki és legalább egy koordinátori posztot söpörhet be. Ráadásul EP-képviselői a tűz közelében lehetnek a Magyarország számára két legfontosabb bizottságban: az alapjogokkal és a költségvetés ellenőrzésével foglalkozóban. A magyar delegációnak joga van arra, hogy az EP-posztok elosztásának alapjául szolgáló számítási rendszer – az úgynevezett d’Hondt-szisztéma – alapján pályázzon tisztségekre a parlamentben. Ezt követően a szakbizottságokban helyet foglaló politikai csoportoknak kell eldönteniük, hogy a Fidesz EP-képviselői alkalmasak-e a pozíciókra — nyilatkozta lapunknak Pedro López de Pablo, az EPP frakció szóvivője.

A Fidesz tagságát ugyan felfüggesztették a kereszténydemokrata pártcsaládban, de a frakcióban más szabályok uralkodnak, és a jelek szerint ehhez tartják is magukat. /Népszava/

Kérdés, hogy milyen következményekkel jár ez Deutschra nézve, aki valószínűleg úgy megfeszül majd Orbán és az Európai Unió szöges ellentétben álló elvárásainak következtében, hogy könnyen bibliai élményben lehet része. Ettől ő még nem lesz megváltó, de a megváltást nem nyert lator szerepe megfelel a költői igazságszolgáltatásnak is.

Végső soron hajlamosak vagyunk egyetérteni azokkal, akik a hírt olvasva felteszik a kérdést, hogy valóban

kurvából lesz a legjobb feleség?!


 

h i r d e t é s