h i r d e t é s

Didergő kutyát mentettek a tűzoltók a Naplás-tó fagyos vizéből

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Didergő kutyát mentettek a tűzoltók a Naplás-tó fagyos vizéből

2018. március 10. - 18:44

 

Egy közepes méretű kutya alatt szakadt be a Naplás-tó már olvadó jege pénteken. - írja a zoom.hu.

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebookon

A szerencsétlenül járt állathoz a XVII. kerületi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó búvárszolgálatát kérték a helyszínre, mert a mentést csak búvártechnikával lehetett megoldani. A búvárok kiérkezéséig a tűzoltók folyamatosan nyugtatták a négylábút, amely mellső lábaival kapaszkodott a vékony jégbe.

A tűzoltók kötélbiztosítás mellett egy speciális, felfújható mentőszigettel ereszkedtek vízre, majd kimentették a pórul járt ebet. Az ijedtségen kívül nem esett komoly baja. A kutyát végül átadták a Rákosmenti Mezei Őrszolgálatnak.

Beszakadt a Naplás-tó már olvadó jege egy közepes méretű kutya alatt pénteken. A szerencsétlenül járt állathoz a XVII. kerületi hivatásos tűzoltókat riasztották. Ők a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó búvárszolgálatát kérték a helyszínre, mert a mentést csak búvártechnikával lehetett megoldani.

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebookon közzétett videója szerint a búvárok kiérkezéséig a tűzoltók folyamatosan nyugtatták a négylábút, amely mellső lábaival kapaszkodott a vékony jégbe. A tűzoltók kötélbiztosítás mellett egy speciális, felfújható mentőszigettel ereszkedtek vízre, majd kimentették a pórul járt ebet. Az ijedtségen kívül nem esett komoly baja.

A kutyát végül átadták a Rákosmenti Mezei Őrszolgálatnak.

zoom.hu


 

h i r d e t é s