h i r d e t é s

Dietetikai gyorstalpaló kutyás gazdik számára

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Dietetikai gyorstalpaló kutyás gazdik számára

2020. március 17. - 09:50

 

Belegondoltál már abba, hogy vajon mi lehet az oka annak, hogy mi, emberek rengeteg figyelmet fordítunk a táplálkozásunkra, ám ugyanezt már nem tesszük meg a legjobb négylábú barátainkért?

Mindenféle egészségesnek kikiáltott csodaélelmiszereket vásárolunk. Táplálkozási tanácsadók állítják össze az étrendünket, számoljuk a bevitt kalóriákat és makrókat, miközben a kutyánknak azt adunk, ami épp fellelhető otthon. Pedig a kutyák ugyanúgy megsínylik a helytelen táplálkozást, mint mi!

Mit tartalmaz egy kutyák számára ideális étrend?

Szögezzük le gyorsan: házikosztot semmiképp! Még a szuper egészséges fitness menüdből se kínáld meg, hanem etesd olyannal, ami számára a legjobb: egy minőségi kutyaeledellel! 

Mivel a tápok piaca hatalmas, a választás nem egyszerű. Ha viszont egy olyan gyártó eledelével szeretnéd kínálni kutyusod, akik mögött több évtizedes tapasztalat és számtalan kutatás áll, válaszd az Eukanubát, melyet megrendelhetsz a Kutyakajas.hu Webáruházból!

A cég alapfilozófiája, hogy a kutyák a ragadozók leszármazottai, ezért az anatómiai felépítésük és az emésztésük még mindig követi az ősi tradíciókat. Ennek megfelelően az étkezéseiknek sok fehérjéből kell állniuk, melyek elsősorban állati eredetűek legyenek. A növényi fehérjék csak arra elegendőek, hogy a kutya minimális energiaszükségletét fedezzék, ám valódi tápértéket nem adnak számára. 

Az ideális fehérjék tehát olyan húsokat jelentenek, mint például csirke vagy bárány. Az is fontos kérdés, hogy mit ne tartalmazzon a táp: kerüljük az olyan eledeleket, amiket teliraknak hozzáadott mesterséges ízfokozókkal és színezékekkel. Hisz ezeket te is igyekszel száműzni a saját étrendedből, igaz? 

Milyen szempontok alapján állítsd össze kutyusod étrendjét?

Az ideális, minőségi eledelekről már beszéltünk, azonban még egy sor más szempont is akad, amit figyelembe kell venned a táp kiválasztásánál. Ezek pedig a kutyád sajátosságai.

Először is: milyen méretű, testalkatú, fajtájú az eb? Egy kistestű kutyusnak más igényei vannak, mint egy óriás példánynak. Illetve akadnak olyan eledelek, amelyek kifejezetten egy-egy bizonyos fajta (például rottweiler, Yorkshire terrier, tacskó) számára készültek. Ezek más arányokban, más összetevőket tartalmaznak, mint az “All Breed”, azaz minden fajtának való tápok. 

Ezen felül a kutyus kora is lényeges szempont. Egy pár hónapos kölyök még fejlődésben van, így nála az egészség megalapozása a legfontosabb. A Puppy nevű eledelek segítenek neki szép, egészséges felnőtté válni.

Ereje teljében lévő, felnőtt kutyus esetében válaszd az Adult címkével ellátott eleségeket, amelyekkel maximálisan kielégíted a tápanyagigényét, és megőrzöd egészségét.

Idősebb ebeket pedig ajánlott a Senior tápokkal etetni, hiszen ebben a korban már alkalmazkodnod kell a megváltozott igényekhez.

Látod, hogy a tudatos etetés nem is olyan bonyolult?


 

h i r d e t é s