h i r d e t é s

Döbbenetes mi megy a fejünk felett

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Döbbenetes mi megy a fejünk felett

2017. október 09. - 17:10

Lehet sok rosszat mondani az MSZP-ről, de ezzel az erővel lehetne jót is. 

A többiek sem jobbak, maximum kisebbek, jobboldalibbak, hamisabbak vagy gazdagabbak. Az utóbbi hetekben mégis módszeres leégetés folyik a magyar médiatérben, amelynek elsősorban a szocialisták a célpontjai.

A stílus habonyi, az agresszió orbáni. Miközben egyértelmű, hogy az MSZP alkalmas az áldozat szerepére, lehet azon vitatkozni, hogy ezt kell-e néznünk, hogy erről kell-e szólnia a háttérműsoroknak. Mert amúgy, tessék mondani, minden rendben? Tényleg? Ezek szerint a Fidesz fantasztikus. A többi ún. demokratikus párt pedig maga a tökély. A Jobbik egy édesség. Minden rendben hát, közös erővel tegyük a magyar közélet udvari bolondjává az MSZP-t, dőljünk hátra, vegyük az ölünkbe a pop cornt, ennyi csak ma a politika, nem kell más a nézőnek, minden probléma meg van oldva. Ez minden jelenleg, amit pártfronton a demokratikus média a nyomasztó Fidesz világgal szemben építeni képes. Legalábbis ezek szerint.De talán meglepő, szemben a megrendezett, elrendezett riportokkal, interjúkkal, lenne igény valódi tájékoztatásra és valódi beszélgetésekre.

Ki vállal felelősséget azért, hogy ez a szellemi mélyrepülés bekövetkezhet a magyar demokratikus közéletben? Komolyan az MSZP ennek is az oka? Vagy egyedül a Fidesz? Hát persze… A kék sarokban a Fidesz, a vörös sarokbana vérző szocialisták, akik látszólag annyira gyengék, hogy a kommentátorok is alázzák őket. Ennyi a világ. Ennyit kell csak látnunk. Ennyit érdemlünk, mi nézők. Ez elég nekünk. Az még nem derült ki, hogy mindaz a sajtóorgánum és TV, ami ebben a leegyszerűsítésben és manipulálásban élen jár, az mennyivel különb az általa évek óta fikázott habony-vajna-mészáros világtól. De talán egyszer ki fog.

Ebben az országban ma az az objektivitás, hogy torz riportokkal és szavazásokkal nyit az ATV heti riport műsora. Ha a többség által nem ismert, wannabe szereplők osztják az észt és teremtenek káoszt. Ha elmossák, takarják, maszatolják az igazságot, s a valóság általuk fontosnak ítélt szegmenseit mutogatják csak meg, érdekeiknek megfelelően. Ez a fantasztikus színvonal a válasz a közmédia, a 888, a Magyar Idők stb. manipulatív írásaira és hírözönére.

Azért mégiscsak jó volna olyan országban élni, ahol esetleg valódi hírek kerülnek vezető helyre és releváns kérdésekkel foglalkoznak hozzáértőn, és ahol nem nézik egybites idiótának nem csak a választókat, de a hírfogyasztókat sem. 


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s