h i r d e t é s

Donald Trump a valaha volt legnépszerűtlenebb amerikai elnök

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Donald Trump a valaha volt legnépszerűtlenebb amerikai elnök

2018. január 17. - 09:50

 

Csak a mormonok szeretik.

Forrás: Time Magazine

Elnöksége első évében Donald Trump elfogadottsága rendkívül alacsony, mindössze 39 százalékos volt, derül ki a Gallup közvélemény-kutató intézet legújabb felméréséből. 

Az intézet szerint ez az arány alacsonyabb volt, mint bármelyik korábbi amerikai elnöké az első évében. Korábban Bill Clinton volt hasonlóképpen népszerűtlen az elnöksége első évében, ő 49 százalékos támogatottságot tudhatott magáénak, idézi az MTI. Ráadásul a megkérdezettek 57 százaléka el is utasította Trumpot.

Ha azonban teljes ciklust nézünk, akkor már nem Trump a valaha volt legnépszerűtlenebb elnök, ugyanis Harry Truman, Richard Nixon és Jimmy Carter is népszerűsége is 30 százalék alatt maradt négy év átlagában  . 

A felmérésekből továbbá kiderült, hogy az elnök a protestánsok, ezen belül is a mormonok körében a legnépszerűbb, és az amerikai muszlimok utasítják el őt a legnagyobb arányban. A mormonoknak például 61 százaléka feltétel nélkül híve Trumpnak és politikájának, míg a muszlimok körében csak 18 százalékos az elfogadottsága. (index.hu)


 

h i r d e t é s