h i r d e t é s

Donald Trump két fontos kampányrendezvénye marad el a koronavírus miatt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Donald Trump két fontos kampányrendezvénye marad el a koronavírus miatt

2020. június 28. - 09:15

 

A koronavírus terjedése miatt Mike Pence alelnök lemondta Donald Trump kampányeseményeit Florida és Arizona tagállamokban. 

Donald Trump - Forrás: Facebook / The Same Photo Of A Disappointed Donald Trump Everyday

Florida az egyik legfertőzöttebb terület az országban, a korlátozásokat májusban túl korán oldották fel, és a lakosság azóta sem veszi komolyan a járványhelyzetet. - írja a Portfolio

Az Egyesült Államokban tegnap rekordszintű új esetet regisztráltak, 45 ezerrel nőtt a megbetegedések száma. Florida  9 585 esettel szintén rekordszámú új megbetegedést jelentett, de az arizonai 3591 eset is az egyik legmagasabb.

"Florida az egyik legfontosabb terep Trump számára, a nagy lélekszámú államban a demokrata Joe Bidennek és Trumpnak is van esélye nyerni. Jelen állás szerint Trump újraválasztási esélyei rendkívül rosszak, ha most lenne az elnökválasztás, szinte biztosan elveszítené azt." - jegyzi meg a Portolio

A hírre Mike Pence alelnök lemondta Donald Trump választási kampányturnéjának eseményeit a legjobban fertőzött tagállamokban, Floridában és Arizonában - írja a Reuters. Az eseményre jövő héten került volna sor.

A vírus gyorsan terjed a déli és nyugati tagállamokban, amelyek a többieknél gyorsabban és agresszívabban nyitottak újra. A terjedés nem egyenletes az országban, a korábbi gócpont, New York például már a járvány visszaszorulásáról számolt be.

Florida május elején feloldotta a korlátozások egy részét, Kami Kim, a Dél-floridai Egyetem infektológus szakembere szerint az állami vezetők túl korán hirdettek diadalt az államban a vírus felett. Hozzátette: a lakosság még mindig nem veszi komolyan a helyzetet, sokan nem viselnek maszkot. (portfolio.hu)


 

h i r d e t é s