h i r d e t é s

Dugós napra kell felkészülni a Tour de Hongrie miatt Esztergomban

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Dugós napra kell felkészülni a Tour de Hongrie miatt Esztergomban

2019. május 30. - 09:23

 

forgalomterelések következtében jelentős torlódásra kell számítani a lezárt útszakaszok környezetében is.

Forrás: tourdehongrie.hu

2019. június 12-én 14.45-18.00 óra közötti időben megyénk területére érkezik a Tour de Hongrie elnevezésű Magyar Kerékpáros Körverseny.

A profi nemzetközi kerékpárversenyen a résztvevők várható létszáma: 150 fő, átlagos sebességük 40-50 km/h, ami azonban az útvonal egyes szakaszain elérheti a 80-90 km/h-t is. A verseny alatt a versenyzők a rendőri biztosításra és a motoros biztosítókra hagyatkoznak, a közúti jelzéseket nem figyelik. Veszélyhelyzet (útvonalon lévő akadály) esetén a motoros biztosítók zászlóval és síppal adnak jelzést a versenyzőknek a kikerülési irányról.

A nagyobb útkereszteződésekben a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság rendőri állománya a polgárőrség segítségével a forgalmat irányítani fogja.


A verseny útvonala - Forrás: Cserép János

Útvonal:

A verseny 194 km hosszú útvonalán a mezőny Fejér megye irányából, a 1105-ös számú úton (Szomor) éri el megyénket, és halad be Bajna lakott területére, majd a 1125-ös, a 1119-es és a 1011-es számú úton Tát érintésével a 10-es, 117-es, 11-es számú főutak igénybevételével ér Esztergomba.

Esztergom város területén a verseny kb. 15.00-18.00 óra között halad át, mely az alábbi

zárásokat érinti:

Táti út, Hősök tere, Simor János út, Terézia út, Petőfi út, Kölcsey út, Rákóczi tér, Bánfi Lukács út, Bánomi út, Vaskapui út, Visegrádi út, Esztergom külterület 11-es számú főút (Szamárhegy, Búbánatvölgy, Szobi-rév), Dobogókői út, Földműves utca, Klapka tér, Várköz utca, Szent István tér

A verseny ideje alatt (és előtte) az érintett utcákban teljes útlezárás lesz, mely zárás a versenyzők haladási sebességétől függően változhat.

A forgalomterelések következtében jelentős torlódásra kell számítani a lezárt útszakaszok környezetében is. A fentiek miatt előfordulhat, hogy a közlekedő járműveknek 1 órás, esetlegesen azt meghaladó idejű várakozásra is számítaniuk kell.

 

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kéri az autósokat, 

hogy a verseny előtt és ideje alatt – amennyiben tehetik – ezeken az útvonalakon ne induljanak útnak, illetve más útvonalat válasszanak. Az időjárásra és a hosszú várakozási időre tekintettel, megfelelő mennyiségű ivóvizet tartsanak járműveikben.

A verseny útvonalán az úttesten, illetve az út szélén kérjük ne parkoljanak!

A gyalogosokat pedig arra kérik, hogy úttestre lépés előtt fokozott óvatossággal, alapos körültekintéssel győződjenek meg az áthaladás veszélytelenségéről, hisz a kerékpárosok nagy sebességgel, hangtalanul haladnak, mely nagy baleseti kockázatot jelenthet.


 

h i r d e t é s