h i r d e t é s

Dunai hajóbaleset - Belügyminiszteri elismerések a mentés résztvevőinek

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Dunai hajóbaleset - Belügyminiszteri elismerések a mentés résztvevőinek

2019. június 20. - 13:14

A május 29-ei dunai hajóbaleset utasai, legénysége mentésében és a hajóroncs kiemelésében rendkívüli helytállást tanúsító szakembereket, hatósági és civil személyeket tüntettek ki a Belügyminisztériumban 2019. június 20-án.

Pintér Sándor belügyminiszter beszédet mond a május 29-ei dunai hajóbaleset utasai, legénysége mentésében és a hajóroncs kiemelésében rendkívüli helytállást tanúsító szakembereknek, hatósági és civil személyeknek belügyminiszteri elismerések átadásán a Belügyminisztériumban 2019. június 20-án. - Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Hableány turistahajó annak következtében süllyedt el a Margit hídnál, hogy összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta 18 holttestet találtak. A még hiányzó három embert a Duna teljes déli szakaszán, az összes bevethető hajóval, valamint parti egységekkel keresik.


Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky