h i r d e t é s

Durva sztorikat mesélt Kubatovról a Fradi gyilkosságért elítélt biztonsági embere

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Durva sztorikat mesélt Kubatovról a Fradi gyilkosságért elítélt biztonsági embere

2018. március 20. - 16:11

 

Kassait megfélemlíteni, Monizt brtuálisan összeverni, mozgásképtelenné tenni kellett volna. - írja a b1.blog.hu.

Forrás: b1.blog.hu

Szabó "Szőke" Ferenc 2009-2015 között volt különböző címeken az FTC alkalmazottja. Mivel börtönviseltként - gyilkosságért ült 10 évet - hivatalosan biztonségi ember nem lehetett, ezért névleg ún. szurkolói koordinátorként számolták el, de gyakorlatilag ő vezette a Fradi biztonsági szolgálatát.

Amúgy ezt maga lenne az első, aki megerősítené, mivel 2015-ben már annyira kínossá vált - Kubatov Fradi-elnök és Fidesz-alelnök akkori nyilatkozatai szerint az ő nevében is kezdett eljárni -, hogy lapátra tették.

Szőke most anyagilag érzi kisemmizve magát, ezért előállt, és kemény dolgokat mondott a Privátkopónak Kubatovról.

1. Az elnök állításával szemben - aki azt mondta, hogy semmi köze a dologhoz -, maga Kubatov volt, aki 2012-ben odarendelte Szabót és 50 emberét, hogy védjék meg a Fidesz-székházat. (A fenti képen védi éppen.) 

2. Szőke éppen Kubatov mellett állt, amikor azt Orbán felhívta, de csak annyit kért, hogy Szőkét vonják vissza a frontvonalból, ne lehessen fényképzeni vagy forgatni. Ti. ne legyen bizonyíték, de ezek szerint Szőke szerepével Orbán is tökéletesen tisztában volt.

3. Kubatovot Szőke közel 30 éve, az 1990-es évek eleje óta ismeri. „Amikor még autószerelőként dolgozott, gyakran a családomnál ebédelt".

4. Az egyik legdurvább megbízása az volt tőle, hogy 2013 augusztusában, a Fradi-Videoton meccs előtt, meg kellett volna félemlítenie Kassai Viktor nemzetközileg ismert játékvezetőt.

Az utasítás az volt, hogy tegyek úgymond „családlátogatást” Kassainál, és fenyegessem meg, hogy ne fújjon a Fradi ellen.

Ezt állítása szerint nem vállalta, a Fradi ki is kapott, de arra következtet, hogy másvalakik azért meglátogatták Kassait.

5. Még ennél is durvább volt, hogy 2013 decemberében megrendelték tőle, brutálisan verje össze Ricardo Monizt, az éppen menesztett vezetőedzőt, ne jelenhessen meg a Fradi Újpest elleni meccsén, és ne tudja a szurkolókat Kubatov ellen hangolni.

A megbízásban benne volt Moniz magyar barátnőjének összeverése is, 100-100 ezer forint járt volna érte (Kassai csak 50 ezret ért), de a holland edző - szerencséjére - nem volt otthon, amikor 

Szőkéék viperákkal indultak mozgásképtelenné tenni.

A Privátkopó megkérdezte volna a dologról Kubatovot is, de a Ferencvárostól csak a biztonsági igazgató nyilatkozott, aki notórius hazudozónak nevezte Szőke-Szabót.

A gond azonban ezzel az, hogy a hárítással nem magyaráztak meg semmit. Szabó állításit gond nélkül le lehet hinni, ha  emlékszünk például a 2 éve a választási irodánál történtekre,

  • ahol egy a Fidesz érdekében eljáró beadványozót,
  • aki a Fidesz egyik polgármesterének volt a felesége,
  • a Fidesz-pártigazgató elnökölte Fradi biztonsági emberei, azaz kopasz, kigyúrt verőlegényei védelmezték,
  • akit Kubatov titkárának volt osztálytársa kísért és irányított.

Szőke állításait erősíti, hogy előadta a motivációját is: anyagi gondjai vannak, amin egy önéletrajzi könyvvel próbált segíteni, aminek előállításához Kubatovtól kért pénzt,de csak ígéretet kapott.

Az interjú nyilván egy nyomásgyakorlás (presszió, keményebben fogalmazva: zsarolás): adja oda a kívánt összeget.

A Privátkopó folytatását ígéri az anyagnak, amiből az sejthető, hogy Szőkének vannak még a tarsolyában az eddigieknél is erősebb történetek. (Miről szólhatnak azok? Gyilkosságról?) Ha azonban mégsem lenne folytatás, az is árulkodó lesz, mert abból tudható, hogy Kubatov kifizette Szőkét, azaz megvesztegette, hogy hallgasson.

b1.blog.hu


 

h i r d e t é s