h i r d e t é s

Durván beleszállt a Momentumba és Fekete-Győrbe a fideszes médiagépezet

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Durván beleszállt a Momentumba és Fekete-Győrbe a fideszes médiagépezet

2019. november 07. - 11:19

 

Kiderült, hogy hazudott Fekete-Győr András. - írja az origo.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Marjai János

Az Origo beszámolt róla, hogy Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, vasárnap, a román USR-PLUS pártszövetség kolozsvári kampányrendezvényén a támogatásáról biztosította a súlyos korrupciós botrányba keveredett Dan Barna államelnökjelöltet az RMDSZ vezetőjével, Kelemen Hunorral szemben.

Fekete-Győr azt állította, hogy az USR-PLUS-nak komoly kisebbségvédelmi programja van, a pártszövetség programjának az alapos átvizsgálása után azonban kiderült, hogy abban egy szó sem szerepel az erdélyi magyarok, illetve más romániai nemzeti kisebbségekről sem. Közben Menczer Tamás államtitkár felhívta rá a figyelmet, hogy a nemzetpolitika tekintetében a Momentum a volt SZDSZ-es, jelenleg DK-s Bauer Tamás gyurcsányista hagyományait viszi tovább.

Fekete-Győr András, a Momentum Mozgalom vezetője a közel 6 millió euró uniós támogatás ellopásával, és baráti körökben való szétosztásával meggyanúsított centrista román államelnökjelölt, Dan Barna (USR-PLUS) kolozsvári kampányrendezvényén vett részt, ahol a súlyos korrupciós botrányba keveredő román politikust biztosította a támogatásáról a feddhetetlen múltú, sokkal kompetensebb, magyar nemzetiségű Kelemen Hunor (RMDSZ) helyett.

Érdemes megjegyezni, hogy a Renew Europe-tag USR-PLUS kampányrendezvényén a külföldi testvérpártok közül csupán a magyarországi Momentum politikusa volt jelen, 

a többiek ugyanis felmérték, hogy mégsem támogathatnak olyan jelöltet, akinek - a gyanú alapján - a cégei lenyúlják, és haveri körökben szétosztják az európai adófizetők millióit. 

Fekete-Győr egy magyar portálnak nyilatkozva nem is beszélt szövetségese korrupciós ügyéről, hanem ehelyett azzal indokolta részvételét a román pártszövetség államelnökjelöltjének a rendezvényén, hogy szerinte „az USR-PLUS-nak komoly kisebbségvédelmi programja van, amivel jól járhatnak az erdélyi magyarok is".

Dan Barna elnökjelölti honlapjának, illetve a pártszövetség programjának az alapos átvizsgálása után azonban ki kell, hogy ábrándítsuk Fekete-Győrt, mivel 

ezen dokumentumokban egyetlen egy szó sem szerepel az erdélyi magyarságról, 

illetve általánosságban véve a romániai nemzeti kisebbségekről sem. 

A Momentum elnöke tehát vagy nem olvasta el az USR-PLUS angol, illetve magyar nyelven is elérhető programját, vagy egyszerűen hazudik. 

Dan Barna egyébként korábban arról beszélt, hogy szerinte meg kell haladni az etnikai szavazást, meg úgy általában ezt az egész etnikai kérdést. Barna kampánybeszédeiben pedig tudatosan csak a román nemzetiségűeknek kommunikál, ami eléggé nonszensz egy olyan soknemzetiségű országban, mint amilyen Románia.

Menczer Tamás: Fekete-Győr a gyurcsányista hagyományt viszi tovább

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért, illetve Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a közösségi oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy nemzetpolitika tekintetében 

a momentumos Fekete-Győr András a volt SZDSZ-es, jelenleg DK-s Bauer Tamás gyurcsányista, nemzetellenes hagyományát viszi tovább. 

2011: A gyurcsányista Bauer Tamás szerint Trianon nem történelmi tragédia, mert Trianon után „igazságosabbak" lettek az országhatárok, mint Trianon előtt voltak. Ugyan lehettek volna egy kicsit még igazságosabbak, ha nem csatolnak el néhány millió magyart, de hát, ez van.

2019: A Momentum elnöke, Fekete-Győr András egy román jelöltet támogat a magyarral szemben a romániai elnökválasztáson. 

Ti soha nem változtok, egyformák vagytok, nektek soha nem a magyar ember és a magyar érdek a fontos, ellenetek mindig harcolni kell (nyugi, jogszabályi keretek között)!

Én, mint magyar ember és magyar politikus a más nemzetiségűt is tisztelem, természetesen ő is lehet a barátom és szövetségesem, de a magyart mindig máshogy szeretem. Ez az, amit Bauer, Fekete-Győr és elvbarátaik soha nem fognak megérteni. (Érezni meg pláne...) 

– hangsúlyozta Menczer Tamás.

origo.hu


 

h i r d e t é s