h i r d e t é s

Ebből a macskaeledelből ne adjon a cicájának!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Ebből a macskaeledelből ne adjon a cicájának!

2020. március 03. - 16:39

 

A szalmonellás kutyarágó után magas cinktartalmú macskaeledelt hív vissza a Nébih.

Forrás: Nébih

Német előállítású macskaeledelben a német hatóság határérték feletti cinktartalmat mutatott ki. A probléma miatt a német gyártó forgalomból kivonást és termékvisszahívást rendelt el. A szennyezett termékből magyar üzletekbe is került. A Nébih a RASFF-on keresztül értesült a problémáról. A termék cinktartalma a megengedett felső határértéket nem haladja meg jelentős mértékben, etetése várhatóan állategészségügyi problémát nem okoz.

Ennek ellenére a Nébih arra kéri a vásárlókat, hogy aki rendelkezik az alábbi azonosítókkal ellátott termékből, az ne használja fel azokat.

Termék megnevezése: Happy Cat Adult Sterelised Cat Atlantik-Lachs (Happy Cat atlanti- óceáni lazac felnőtt, ivartalanított macskáknak)
Márka: Happy Cat
Gyártó: INTERQUELL GmbH (Németország)
MMI: 28/04/2021
Tételszám: 210428K002227, 210428K001948 és 210428K002544
Kiszerelés: tasak, 1,4 kg/4 kg/10 kg

 

A cinkről

A cink (Zn) az állati szervezet esszenciális nyomeleme, hiánya betegség kialakulásához vezethet. Túlzott bevitele ugyanakkor emésztőrendszeri gyulladást, nehézfém-mérgezéshez hasonló tüneteket, mint például a bágyadtságot, izomgyengeséget, sárgaságot vagy bénulást okozhat, hosszútávon lesoványodást, kondícióromlást vagy vérszegénységet.


 

h i r d e t é s