h i r d e t é s

Egy 9 éves fiú minden nap a bezárt iskolához megy a WiFi miatt, mert nincs otthon internetkapcsolata

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Egy 9 éves fiú minden nap a bezárt iskolához megy a WiFi miatt, mert nincs otthon internetkapcsolata

2020. október 25. - 06:39

 

Egy 9 éves fiú minden egyes nap kisétál az egyik helyi iskolához, ami jelenleg zárva tart a vírus miatt. Teszi ezt amiatt, mert otthon nincs internetkapcsolata, így az oktatási intézmény WiFi-hálózatát használja.

Johnatan - Forrás: GoFoundMe

Az UNILED a  CNN-en keresztül számolt be a történetről, aminek egy 9 esztendős kisfiú a főszereplője, aki minden nap elmegy az iskolájához, hogy a WiFi-n keresztül csatlakozni tudjon az internetre, mivel odahaza nem rendelkezik kapcsolattal.

Az egészségügyi válság miatt az egész világon sorra zártak be az iskolák, és távoktatásra álltak át. Az új-mexikói Roswellben továbbra is online oktatás zajlik a koronavírus második hullámának idején, ami egyesek számára nagyobb kihívást jelent.

Jonathon Endecott családja nem tudta fizetni az internetet, mióta az édesanyja, Angel elvesztette az egyik munkahelyét a világjárvány idején. Emiatt a fiának minden nap el kell sétálnia az iskolájához, ahol a WiFi-n keresztül csatlakozni tud a hálózathoz.

Angel a CNN-nek elmondta, hogy a fia nem panaszkodik, elégedett ezzel a megoldással, és úgy érzi, mintha újra egy normális gyerek lenne, mivel az iskolájánál van, még ha nem is a teljesen megszokott formában.

Mondja ezt annak ellenére, hogy az intézmény zárva tart, nincsenek ott a diákok és sok tanár sem. Számára azonban mégis hasonló a helyzet, annyi különbséggel, hogy nem tud bemenni az ajtón, de közel érzi magát az iskolához.

A 9 éves srác annak is örül, hogy online beszélgethet a barátaival és az osztálytársaival, amire otthon az internethozzéférés hiánya miatt nincs lehetősége. Néhány alkalmazott azonban az iskolában tartózkodik, többek között az igazgatóval és néhány másik tanárral, akik időközönként ellenőrzik Jonathant.

A fiú, akinek a kedvenc tantárgya a természettudomány, állítólag minden nap izgatottan várja sétát az iskolához, hogy kapjon egy kis pihenőt a családjától, akikkel a vírus ideje alatt sokkal többet volt együtt, mint eddig bármikor.

Bár úgy tűnik, hogy Jonathan nem panaszkodik a helyzet miatt, és elégedett ezzel, az egyik tanár azt mondta, hogy fáj a szíve, amikor a hónap elején meglátta a fiút az iskolán kívül. A róla készült fotót Angel engedélyezte, hogy azt közzétegyék.

A bejegyzést nagy számban osztották meg, és egy nagylelkű adományozó felajánlotta, 1 évig fizeti a család internetszámláját, hogy a fiú otthon tanulhasson. Az a személy, aki kiposztolta a képet, létrehozott egy GoFundMe fiókot, hogy azon belül pénzt gyűjtsenek azoknak a gyerekeknek, akik hasonló problémákkal küzdenek. Jonathan azonban ezek után is szeretne kijárni az iskolához, bár most már mindenki abban reménykedik, hogy hamarosan folytatódhat a normál oktatás. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s