h i r d e t é s

Egy alkalmazottja sincs a cégnek, amely 122 millióért szállít érmeket az MLSZ-nek

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egy alkalmazottja sincs a cégnek, amely 122 millióért szállít érmeket az MLSZ-nek

2018. december 09. - 10:54

 

A cég egy érdi családi házba van bejegyezve, se honlapja, se alkalmazottja sincs.

2030 Érd, Cserhalmi utca 13. - Forrás: Instant Streetview

Idén nettó 815 forint, jövőre már 938 forint darabonkénti áron szállít sportmedálokat egy érdi vállalkozás az MLSZ Bozsik-programjának, holott a tanácsadásról kereskedelemre váltott cégnek egy alkalmazottja sincs - írja a Napi.hu.

A Közbeszerzési Értesítőből derült ki, hogy egyedüli ajánlattevőként a Nodexker 2007 Kft. nyerte meg a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) OTP Bank Bozsik-programja 2019-es sportmedáljainak szállítására kiírt közbeszerzést, nettó 122 millió forintért. A cégnek 100 ezer darab érmet kell leszállítania, ezen felül opcionálisan 30 ezer darabot rendelhet a sportszövetség.

Az elmúlt két évben is ugyanez a cég szállította a medálokat, de olcsóbban: most darabonként 938 forint plusz áfáért vállalták a beszerzést, míg tavaly nettó 815 forintért, tavalyelőtt pedig nettó 808 forintért. A Nodexker 2016 novemberében szerzett referenciát az MLSZ-nél, akkor kis értékű közbeszerzésen, nettó 16,5 millió forintért, 90 ezer motivációs marokerősítő trénerlabda leszállítására kapott megbízást. Ezután kezdte el a ficistamedálokat szállítani, tavaly pedig 70 ezer kulcstartót is rendeltek tőle.

A Nodexker főtevékenysége a nagykereskedelem - 2014 szeptembere előtt a tanácsadás volt -, és az elmúlt három évben egy dolgozója sem volt, jelenlegi székhelye egy érdi kis családi ház. Honlapja nincs a cégnek.

A cég árbevétele a 2014-es 88 ezer forintról a tevékenségváltás után nőtt 2015-re közel 50 millió forintra, ez pedig azóta is emelkedik, 2017-ben már 100 milliós forgalma volt. A cég alapító-tulajdonosai Bánhidi József és Kiss Nóra voltak, 2014 szeptemberében érkezett új tagként az érdi lakcímmel rendelkező Kovács Nóra - aki jelenleg ügyvezető is.

A labdarúgó szövetség és a nyertes november elején kötöttek szerződést, amelynek időtartama hat hónap. A vállalkozás alvállalkozót is bevon a teljesítésbe, a szállítást és csomagolást másra bízza, de hogy kire, az nem derül ki a közbeszerzési dokumentumból.

A kör alakú, fém medál egyik oldalán az MLSZ címere, a másikon a Bozsik-program logója látható, benne átlátszó olajágas részekkel. A közbeszerzési kiírás szerint "2019-ben az anyagok ötvözetére, annak művészi összhangjára helyeződik a hangsúly". A medál anyaga fém, az átlátszó részeken erős műanyag vagy üveg. (hvg.hu)


 

h i r d e t é s