h i r d e t é s

Egy cseh lap szerint Orbán Viktor egy autoriter nacionalista

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Egy cseh lap szerint Orbán Viktor egy autoriter nacionalista

2022. szeptember 21. - 12:08

Az Aktualne.cz szerint a magyar miniszterelnök nem idegenkedik Putyin trójai falovának szerepétől sem.

A kép illusztráció! - Forrás: WIKIPEDIA/Presidential Press and Information Office

Az Aktualne.cz véleménycikke szerint a magyar miniszterelnök szereti az uniós pénzeket, megszerette az autoriter nacionalista szerepét és nyilvánvalóan nem idegenkedik Putyin trójai falovának szerepétől sem. "Amennyiben a két utóbbi örömének szeretné szentelni magát, akkor el kell veszítenie az elsőt. Csehországnak pedig el kell döntenie, hogy kivel fog Közép-Európában együttműködni."

A cseh lap szerint jelenleg nem „csak” az a 7,5 milliárd euró a tét, amit Brüsszel meg akar vonni Budapesttől, hanem a jövő is.

Az a tét, hogy legközelebb mennyire lesz az Unió cselekvőképes.

"A Magyarországgal való éles összecsapás Csehországot is érinteni fogja. Elmúltak azok az idők, amikor a magyar miniszterelnökkel Angela Merkel (volt német kancellár) türelmesen addig kereste a megoldást, amíg nem találtak megfelelőt" – olvasható a cikkben.

Jelenleg Orbán persona non grata.

Az Aktualne.cz szerint azt követően, hogy a legbefolyásosabb európai parlamenti frakció levette róla a kezét, fokozatosan egy hírhedt panaszkodóvá vált, aki már minden olyan uniós erőfeszítést megakadályoz, amely arra irányul, hogy megállapodás szülessen bármilyen napirendi pontban.

Hozzátették: "Putyin agressziójának fényében egyre egyértelműbb, hogy a visegrádi együttműködés megerősítésének Csehország számára a jelenlegi körülmények között nincs értelme". (mandiner.hu)


Kommentelne? Kattintson ide!

h i r d e t é s

Clicky