h i r d e t é s

Egy hihetetlen történet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Egy hihetetlen történet

2019. november 08. - 07:56

Két változat kering az ötkarikás autógyártó 2012-es elhíresült telekvásárlásáról Győrben.

Légi felvétel az Audi győri járműgyáráról 2013. június 12-én. - Fotó: Krizsán Csaba / MTI)

Az első szerint kora nyáron maga a Szellem szállt le egy középkorú, kertvárosi ügyvéd házára és így szólt: – Tévelygő ember, oh, kelj fel, menj, vásárold meg a 9842/A/12-től 28-ig terjedő helyrajzi számú földeket és nem fogod megbánni. Harmadnapra jő majd egy ember a sivatagból, akinek igen nagy gyakorlata van offshore cégek alapításában; kövesd, amit mond és ne kérdezd, mi lesz a te sorsod.

S ha majd eljő az ideje – mert el kell annak jönnie – mondj le könnyű szívvel a te földjeidről, még ha azok rejtélyes háttérhatalmak kezére is kerülnek, hogy ők még egy kicsit jobban gyarmatosíthassák a te hazádat. Mert mivégre nő a kalász, ha nincs, aki learassa. Kérd meg az árát, hiszen arcod verítékével kerested meg azt, de kerüld a honi fináncokat; elég lesz neked a nagyherceg hivatalával megbirkózni.

S ha majd beköszönt az Eldorádó, gondolj a te barátaidra, lakasd jól elöljáródat és a házanépét, mert semmi az ember egymagában, de minden, ha igaz barátok veszik körül. S bár romlott a világ körülötted, te ne ess a nagyravágyás bűnébe, járj továbbra is egyszerű magánrepülőgéppel és négykerékmeghajtású terepjáróval; s ha tengerre szállsz, gondoskodj ételről, italról és fehércselédekről, ne szűkölködjenek a barátaid semmiben.

Így hangzik a magyar ügyészség története. A másik, hihetetlen változat szerint a Szellem egyenesen a győri városházáról repült a középkorú, kertvárosi ügyvéd házára.