h i r d e t é s

Egy kérdőív kitöltése után kaphatják csak meg a koronavírus-vakcinát az igénylők

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Egy kérdőív kitöltése után kaphatják csak meg a koronavírus-vakcinát az igénylők

2021. január 01. - 08:52

 

Azoknak, akik regisztráltak Magyarországon a COVID-19 védőoltásra, több tucat kérdésre kell először válaszolniuk, még mielőtt megkaphatnák a fertőzés elleni készítményt.

A kép illusztráció! - Forrás: MTI/Rosta Tibor

A Pfizer-BioNTech közös fejlesztésű vakcinájának beadása előtt az egészségi állapotra vonatkozó kérdésekre kell felelniük az igénylőnek – írta a Népszava.

A lap értesülései szerint nyilatkozniuk kell arról, milyen krónikus betegségekkel rendelkeznek, milyen gyógyszereket szednek, allergiások-e, műtét előtt állnak-e, volt-e valaha is allergiás rohamuk valamilyen oltással kapcsolatban, illetve terveznek-e teherbe esni két hónapon belül.

A Pfizer Magyarország orvosigazgatója, Fabó Tibor elmondta, legfőképpen a vérzékenységben szenvedők és a véralvadásgátló gyógyszereket használók esetében szükséges az óvatosság, hiszen náluk az injekciót izomba adják.

Fabó hozzátette, a klinikai tesztekből korábban kizárták azokat, akiknél súlyos allergiás reakciót vagy éppen anafilaxiás sokkot váltott ki a vakcina, egyúttal kiemelte, az ellenőrzéseket a várandós kismamákon és a 16 éven aluliakon csak korlátozott mértékben végezték el. (liner.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s