h i r d e t é s

Egy nap alatt 320 ezer ajánlóívet vittek el az önkormányzati választás reménybeli jelöltjei

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egy nap alatt 320 ezer ajánlóívet vittek el az önkormányzati választás reménybeli jelöltjei

2019. augusztus 25. - 06:17

 

Ebből még nagyon sok minden nem következik, de azért vannak még számaink a választási irodáktól.

Ajánlóív aláírása Esztergomban

A választási irodák szombaton, a kampány első napján 318 859 ajánlóívet adtak ki a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a nemzetiségi képviselők választásán indulni szándékozó jelölteknek, jelölőszervezeteknek - közölte a Nemzeti Választási Iroda az MTI érdeklődésére.

A tájékoztatás szerint 4021 ajánlóívet már vissza is vittek a választási irodákhoz. Az irodák munkatársai 2146 ajánlóívet - azokon pedig 6481 ajánlást - ellenőriztek a kampány első napján.

Az ajánlóívek kiadásának napján 236 jelölt ajánlóívének ellenőrzése történt meg - közölte az NVI.

A képviselőjelöltséghez, polgármester-jelöltséghez szükséges ajánlások számát a jegyzők állapították meg augusztus 8-án a névjegyzékben szereplők száma alapján, a megyei jegyzők pedig a megyei lista állításához szükséges ajánlások számát határozták meg.

A nemzetiségi választáson induláshoz szükséges ajánlások számát a Nemzeti Választási Bizottság állapította meg a választások kitűzésekor, nemzetiségek és települések szerinti bontásban.

A jelöltek az ajánlásokat ajánlóíveken gyűjthetik, ezeket a képviselő- és polgármesterjelölteknek a helyi választási irodától, a megyei listát állítani szándékozó jelölőszervezeteknek a területi választási irodától, a főpolgármester-jelölteknek a Fővárosi Választási Irodától, az országos nemzetiségi önkormányzati választáson indulni szándékozó jelölőszervezeteknek a Nemzeti Választási Irodától kell igényelniük. (MTI) / nepszava.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s