h i r d e t é s

Egy romániai ház padlója alatt találták meg Isaac Newton egyik első könyvét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egy romániai ház padlója alatt találták meg Isaac Newton egyik első könyvét

2020. szeptember 19. - 07:30

 

Egy londoni raktárból lopták el a most megtalált könyveket.

Forrás: BBC

Döbbenetes hírről számoltak be az angol bulvárújságok a napokban, amely arról szólt, hogy egy romániai vidéki ház padlója alól több mint 2.5 millió font értékű könyvek kerültek elő, amelyeket korábban egy londoni raktárból loptak el akkor még ismeretlen tettesek. Olyan könyveket temettek a ház padlója alá, mint Galileo vagy Isaac Newton első munkáinak eredeti kiadásai.

A rablás még 2017-ben történt Felthamban és a rendőrség már akkor is tudta, hogy a háttérben román szervezett bűnözői csoportok húzódtak meg, de nem sikerült az elrabolt tárgyak nyomára bukkanni. A banda ráadásul nem csak ezt a rablást hajtotta végre, hanem tucatnyi nagyértékű rablás mögött is ők álltak a londoni rendőrség szerint.


Forrás: BBC.com

És ha valakiben felmerül a kérdés, hogy hogyan jutottak a rendőrök el egy házhoz egy román kis faluban, akkor a válasz a komoly és kitartó munkában rejlik. Legalább 45 különböző címen hajtottak végre házkutatásokat rendőrök az Egyesült Királyságban, Romániában és Olaszországban az elmúlt években, majd le is tartóztattak 13 embert, akik közül 12 be is ismerte tettét különböző rablásokban.


Forrás: thetimes.co.uk

A könyveket azért tárolták a Heathrow repülőtér melletti raktárban, mert épp készültek őket egy aukcióra szállítani Las Vegasba, de még a szállítás előtt lecsaptak a rablók, akik egyébként specifikusan csak erre a rablásra érkeztek az országba, utána pedig azonnal távoztak is. A szállítást magát pedig megint más személyek hajtották végre különféle módokon. (napmintnap.com)


 

Kommentek

h i r d e t é s