h i r d e t é s

Egyetlen felhő lesz ma az égen, de az az egész országot betakarja

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Egyetlen felhő lesz ma az égen, de az az egész országot betakarja

2022. október 30. - 05:51

Egy összefüggő felhőzet borítja hazánkat, amelyből hegycsúcsaink lógnak ki. Jelentős változás a folytatásban sem valószínű.

Párás, ködös reggelre ébredhetünk, szitálás, ködszitálás ismét kialakulhat. Napközben naposabb, illetve borongós, szürke, párás tájak válthatják egymást, akár kis távolságon belül is. Több napsütésre a nyugati, délnyugati országrészben van esély. Nem lesz jelentős a légmozgás. Délután 11-22 fokra van kilátás, ismét a naposabb tájakon számíthatunk a melegebb időre.

Hétfőn is hasonló lesz a helyzet, nagyobb eséllyel az ország északkeleti felére ragadhat be egész nap a hidegpárna, míg délnyugaton akár több órára is kisüthet a nap. Hajnalban 6-12 fok várható, a csúcshőmérséklet pedig 11 és 23 fok között alakulhat, újra a napos tájakon lesz melegebb.

Kedden, mindenszentek napján sem várható lényeges változás, reggel többfelé lesz pára, köd, helyenként ködszitálással, napközben folytatódik a felemás időjárás. A Dunántúlon megélénkülhet a délies szél. A tartósan borongós, nyirkos tájakon 11-15 fok várható, míg a naposabb országrészekben 20-23 fok is lehet.

Orvosmeteorológia

Nem várható fronthatás, de a sokfelé párás, ködös időben felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok, fáradékonyság, dekoncentráltság jelentkezhet.
Napközben a ködtakaró és alacsony szintű rétegfelhőzet főként délen és a Dunántúlon zsugorodni kezd, a naposabb tájakon élők közérzete javulhat.
A téli időszámításra való átállás miatt egyeseknél átmenetileg felborulhat a bioritmus.
Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.