h i r d e t é s

Egyre feljebb kúszik a hőmérő, gomolyfelhőkbe burkolódzik a szerda

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egyre feljebb kúszik a hőmérő, gomolyfelhőkbe burkolódzik a szerda

2019. július 17. - 06:02

 

A csapadékhajlam csökken, a hőmérséklet értékei növekednek - előreláthatólag a hét végére beköszönt a kánikula. - írja az Időjárás.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Varga György

Szerdán délelőtt sok napsütés várható helyenként fátyol-és, gomolyfelhőkkel. Csapadék nem lesz.  Délután a változó mennyiségű gomoly-, és fátyolfelhőzet mellett több órára kisüt a nap, számottevő mennyiségű csapadékra nincs kilátás, de egy-egy futó zápor kialakulhat. Megélénkül az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 28 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szerdán folytatódik a frontmentes idő, de a fokozatos melegedés többeknél okozhat humánmeteorológiai panaszokat. - írja a meteoklinika.hu

Szerdán front nem érkezik, ezért amennyiben kifejezetten a frontokra érzékenyek körébe tartozik, akkor tartósan kedvező, pihentető időben lesz része. A hőmérséklet csúcsértékei emelkednek, napról-napra egyre melegebb lesz, ez pedig melegfronti jellegű panaszokat okoz az arra érzékenyeknél. Jellemző tünet lehet a migrén, a fáradékonyság, emellett vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok is felléphetnek. A migrén és a fáradtság leküzdésének érdekében fogyasszon naponta 2-3 csésze citrommal ízesített teát, valamint ügyeljen a folyamatos folyadék utánpótlásra is. A munkahelyen figyelmetlenség fordulhat elő, ezért időnként mozogjon egy keveset, tegyen egy rövid sétát a friss levegőn.

Az északnyugati, északi irányú szél időnként megélénkül és megerősödik, ez pedig erős fejfájást eredményezhet a szélre érzékenyeknél. Intenzív panaszok esetén a szeles időben javasolt zárt térben tartózkodni.

A frontmentes időt érdemes kihasználni pihenésre, regenerálódásra. Ebben az időszakban sokan szerveznek kirándulásokat, a szabad levegőn való mozgás jót tesz az állóképesség és az immunrendszer erősítésének is. A kerti munkák elvégzésének is kedveznek a körülmények.

A pollenterhelés nő, az allergiások lehetőség szerint kerüljék az elhanyagolt rétegek és mezőket, valamint mossanak sűrűbben kezet és hajat.

A közlekedés során a napsütés lehet zavaró, vakító. Fokozott óvatosság javasolt, a motorosokra és a kerékpárral közlekedőkre is figyeljen jobban!

Vezető tünetek a mai napon: migrén, fáradékonyság, alvászavar, vérnyomás-ingadozás. 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s