h i r d e t é s

Egyre több madarat lőnek le szórakozásból az unatkozó magyarok

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egyre több madarat lőnek le szórakozásból az unatkozó magyarok

2020. május 21. - 12:48

 

A kijárási korlátozások, az otthonmaradás, és az ebből kifolyó tehetetlenség sok esetben elfojtott agressziót válthattak ki. - írja a 168ora.hu.

Déri János az egyik sérült madárral. Forrás: 168ora.hu

Legalább is ezzel tudjuk magyarázni az utóbbi időben sokszorosára növekedett, illegális légpuska használatot. A korábbi években mindössze havi rendszerességgel fordultak meg lőtt esetek a hortobágyi Madárkórházban.

Az utóbbi hónapokban ez heti 3-4 esetre nőtt, míg az elmúlt 2 napon pedig 6 db lőtt áldozatot láttunk el.  Köztük védett, nem védett de még fokozottan védett fajok is voltak." - hívta fel a figyelmet honlapján a Madárkórház.

Fehér gólya, barna rétihéja, dolmányos varjak, örvös galambok

és még sorolhatnánk.

Egy szerencsétlen áldozat a Hortobágyi Madárkórházban. Forrás: Fotó: Hortobágyi Madárkórház

Nem egy elkövetőről van szó, az ország különböző területeiről származnak az áldozatok. Érkeztek Budapestről, Szekszárdról, és Debrecenből is."

Az esetek nagy a polgári használatban elterjedt, 4,5 mm-es szoknyás légpuskalövedék volt a madarakban, melyeket lakott területen belül találtak el, tehát a természetkárosítás mellett lakott területen belüli illegális fegyverhasználat, valamint állatkínzás bűntette is felróható a tetteseknek.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján úgy gondoljuk, hogy jelen esetben nem csak természetvédelmi, de jelentős erkölcsi és társadalmi problémát is jelentenek a szomorú események

– írták.

168ora.hu


 

h i r d e t é s