h i r d e t é s

Egyre több tudós szerint léteznek a misztikus féreglyukak

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Egyre több tudós szerint léteznek a misztikus féreglyukak

2021. január 17. - 07:38

 

A féreglyukak a téridő távoli pontjait összekötő elméleti hidak, melyek az utóbbi időben mintha gyorsuló sebességgel kerülnének át a tudományos fantasztikum területéről a tudományos kutatások fókuszába.

Féreglyuk - Forrás: space.com

Féreglyuk reneszánsz

Az elmúlt években a tudósok figyelmének középpontjába kerültek ezek a feltételezett téridő alagutak és értelmezésük. A liverpooli John Moore Egyetem asztrofizikusa, Andrea Font szerint, egyre valószínűbbnek tűnik, hogy egy szép napon majd ezeken keresztül utazhatunk a világegyetem egyik pontjáról a másikra. Ez azt jelentheti, hogy gyorsabban utazhatunk, mint a fény, vagy akár utazhatunk az időben is.

A féreglyukakkal kapcsolatos jelenlegi kutatások főképp elméleti jellegűek. Font elemzésében rámutat, hogy valamiféle negatív energiára lenne szükség ahhoz, hogy egy féreglyukat olyan szélesre kitágítson, amin már egy űrhajó is áthaladhat, de a laboratóriumokban eddig csak csekély mennyiségű negatív energiát sikerült előállítani

Mindez ugyanakkor azt is jelentheti, hogy a dolog elméletileg lehetséges, csak az a kérdés, hogy vajon kivitelezhető-e mindez a gyakorlatban. A holnap technológiájára lenne hozzá szükség, és az még nem áll rendelkezésre.

A féreglyukak legutóbbi kutatási eredményei azt sugallják, hogy ami ma lehetetlennek tűnik, nem mindig marad így. Egyre több tudós publikál kutatási eredményeket ezekről az egzotikus kozmikus struktúrákról, és a különleges utazási lehetőségekről, melyeket kínálhatnak.  

"A féreglyukak egyelőre a képzelet birodalmába tartoznak" - írta Font. "De néhány tudós úgy gondolja, hogy hamarosan megtalálhatjuk őket." (raketa.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s