h i r d e t é s

Egyszerűség, gördülékenység, több vendég és több szabadidő. Ezt nyújtja az YCLIENTS rendszer

Olvasási idő
3perc
Eddig olvastam

Egyszerűség, gördülékenység, több vendég és több szabadidő. Ezt nyújtja az YCLIENTS rendszer

2020. november 27. - 15:04

 

Az YCLIENTS ma már élen jár a szolgáltatóipar folyamatok automatizációjában. Naponta ma már 160 000 szakember használja, havonta több mint 10 millió időpontfoglalást rögzítenek, illetve havonta több mint 15 millió SMS – és e-mailértesítést küldenek ki. Az YCLIENTS csapatát több mint 180 fős szakértői gárda erősíti és az YCLIENTS-nek ma már több mint 25 000 ügyfele van 45 országból.

Az YCLIENTS-nek köszönhető, hogy ma már olyan megoldások állnak a rendelkezésre, amelyek egyszerűbbé, gördülékenyebbé teszik a vállalkozások életét, ezzel együtt több vendéget és több szabadidőt biztosítanak a szolgáltatásokat nyújtók számára. A cikkben most 4 olyan funkciót mutatunk be, amelyek segítik a vállalkozásokat, hogy saját kezükbe vegyék az irányítást.

Online időpontfoglaló

Az YCLIENTS egyik remek megoldása a még több szabadidőre és a bővülő vendégkörre ad lehetőséget. Ez nem más, mint az online időpont foglalási modul. Ehhez nincs is másra szükség a vállalkozásoknak csak egy weboldalra, hiszen a modul könnyen weboldalba integrálható és ennek segítségével a vendégeknek lehetősége van az interneten keresztül bárhol és bármikor a nap 24 órájában időpontot foglalni a szolgáltatásaidra.

Az online időpont foglalási modul nem csak a weboldal interfészébe integrálható könnyen, de saját igényeidre is szabható és másik nagy előnye, hogy kiváló reklámfelület is, amelyet a vendégek nagyon fognak kedvelni. A weboldaladon kívül, a vállalkozásod közösségi oldalaira, illetve a partnerek weboldalaira is telepíthető, amely úgy hoz vendégeket, ügyfeleket, hogy neked semmit sem kell tenned. Ezzel nem csak a vendégeid száma növekszik, hanem egyenesen arányosan a szabadidőd is.

A vállalkozások fennmaradásának egyik kulcstényezője, hogy mennyire tudsz kitűnni a konkurencia közül. Ha tudsz valami újat mutatni a vendégeidnek, ha olyan szolgáltatással rukkolsz elő, amit a vendégek kedvelnek, akkor bizonyára téged választanak majd a konkurencia helyett. Márpedig az online időpont foglalási lehetőség egy olyan szolgáltatás, ami elnyeri az emberek tetszését, hiszen senki sem szereti a hosszadalmas, idegőrlő telefonálgatást, különösen akkor nem, ha az az időpont egyeztetéssel, kéréssel kapcsolatos.

Professzionális foglalási naptár

A digitalizáció korában egyre inkább elavultnak számít a papír alapú naptár. Nem csak idő, de energiaigényes is mindent ebben vezetni és feljegyezni újra és újra, ha pedig elvész, minden odalesz. Miért nem hagyod ezt a munkát a digitális naptárra, amely szintén az YCLIENTS óriási találmánya? Ma már több mint 160 000 szakember indítja a munkanapját az YCLIENTS naptár applikációval. Az elektronikus naptár lehetővé teszi az időpontok kezelését, valamint azok módosítását és lemondását. A digitális naptárba minden időpont, rögzítésre kerül, és automatikusan megjelenik minden munkatársnál azonnal, beleértve az okoseszközöket is. A szakemberek a digitális naptár segítségével a teljes munkaidő beosztásukat is megtekinthetik, a vendégek pedig nem tudnak ugyanarra az időpontra bejelentkezni.

Automatikus emlékeztetők

Az YCLIENTS digitális naptárának van még egy másik előnye. Ez nem más, minthogy automatikus SMS –és e-mailértesítéseket küld a vendégeknek, így ők nem feledkeznek meg a lefoglalt időpontról. Ez a funkció mintegy 60 százalékkal csökkenti a késések számát, ami jó eredmény, hiszen így elkerülhetők a fölösleges bosszankodások és a kínos magyarázkodások.

Automatikus ügyféladatbázis

Elegendő csak bejegyezni a vendég időpontját az online naptárba és az adatbázisban a vendég kartonja automatikusan frissül. A szakember számára, akár mobilapplikáción keresztül is már néhány kattintással elérhető a vendég látogatásai és az igénybevett szolgáltatásai. Ezek az adatok soha nem vesznek el, hiszen a rendszer minden vendégnek automatikusan kartont vezet. Továbbá kényelmesen nyomon lehet követni a bónusz –és a hűségpontjaikat, illetve az ügyfelek már néhány kattintással kérhetnek időpontot. Emellett az automatikus ügyféladatbázisban minden adat egy helyen található meg: vendégkarton, teljes látogatási előzmény, bérletek, hűségkártyák, előrejelzések.

Ha szeretnél még több információhoz jutni az YCLIENTS szolgáltatásaival kapcsolatban, tájékozódj az yclients.com/hu weboldalon.


 

Kommentek

h i r d e t é s