h i r d e t é s

Elérhető a GRECO-jelentés – Magyarország belefullad a korrupcióba

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Elérhető a GRECO-jelentés – Magyarország belefullad a korrupcióba

2019. augusztus 04. - 09:59

 

És ez még nagyon finom megközelítés, a jelentés ennél is siralmasabb képet fest. Nem véletlen, hogy itthon szinte minden elképzelhetőt elkövettek, hogy titokban tartsák. Mondjuk kár az erőfeszítésért, mert bár nyílt titokról van szó, a magyar nép annyira nyomi, hogy nyakunkon ülve a Fidesz akár a Dunán is felevezhet.

A kép illusztráció! - Forrás: jegy.hu

Mindenki tudja, hogy a politikai kapcsolatok nélkül boldogulni ebben az országban egyszerűen idegőrlő és meddő vállalkozás. Ami önmagában is kimeríti a korrupció tényét, bár ezt valamiért sosem tekintik releváns információnak.

Egy társadalom, ahol a kapcsolatok többet érnek a tudásnál és a szorgalomnál, igazságtalan és demoralizáló. Ráadásul a legújabb kutatásokból kiderül, hogy ez nemcsak a közhangulatnak, hanem az ország alkalmazkodóképességének és így a gazdasági növekedésnek is rosszat tesz. A Defacto szerint a magyar politikai és gazdasági elitnek már csak ezért is arra kéne törekednie, hogy az urambátyámvilág helyét egy meritokratikusabb kultúra vegye át Magyarországon. /Index/

Azonban ennél többről van szó. Ha eddig bárkiben volt kérdés arra nézve, hogy miért is hazudja azt a Fidesz, hogy az EU bele akar szólni Magyarország belügyeibe, talán most már érthető lesz. A korrupció leggyengébb formáját sem tűri el az Unió.

Nem véletlenül húzta ilyen sokáig a Korrupció Elleni Államok Csoportja (GRECO) éves jelentésének nyilvánosságra hozatalát a magyar kormány. A 2018-as korrupciós jelentést hosszú huzavona után végül csütörtökön hozza nyilvánosságra a szervezet, de a publikálás engedélyezésére nyolc hónapot kellett várni, hiszen az már tavaly decemberben elkészült, a magyar hatóságok viszont csak most bólintottak rá, hogy a közvélemény is megismerhesse a dokumentumot.

Az elkészült jelentésbe a hvg.hu is belenézhetett, ez alapján pedig elmondható: egyáltalán nem meglepő, hogy a Fidesz szerette volna eltitkolni az eredményeket. A dokumentum többször is utal rá, hogy

a magyar kormány egyáltalán nem hajlandó az együttműködésre és az ajánlásokat sem teljesíti, pedig mind a parlamenti képviselők, mind a bírók és az ügyészek esetében nagy szükség lenne rá. /hvg/

Szép lassan ott tartunk, hogy az Unió nemcsak a magyar kormánynál, de a magyar népnél is jobban foglalkozik annak sorsával. Nem tudni közben, hogy vajon mennyire szánhatják önállótlanságunkat.

Hogy ezt hogyan magyarázzák majd ki jelenleg nyaralásukat töltő politikusaink, egyelőre rejtély, de az biztos, hogy egy újabb irgalmatlan baromságra számíthatunk.


 

h i r d e t é s